31 Shit – zooi

Wat een raar woord is dat eigenlijk, toch gebruiken wij het best wel veel. Shit duidelijk, zooi ook duidelijk, toch roepen we het, zeggen het, maar wat is er eigenlijk aan de hand.
Shit zooi is eigenlijk dat het niet goed gaat met je, dat alles tegen zit, dat er niets gaat zoals jij het wil, dat het steeds weer fout gaat, fouten door anderen gemaakt jou treffen, je raken. Je kan nog veel meer eronder laten vallen, het is voor iedereen weer anders. We hebben allemaal wel stopwoorden die we gebruiken, dat ligt allemaal waar we zijn opgegroeid, waar we staan in het leven.

Het vreemde is dat het vaak weer terug komt, al dit zooi, al die shit. Soms hetzelfde, vaak ook heel anders, zo blijven we denken dat het alleen bij mij gebeurd. Dat jij steeds weer de zelfde shit zooi over je heen krijgt, altijd moet mij dat weer overkomen. Ja dat is raar, dat is vreemd, maar hoe kan dat toch en momenteel zie ik het bij heel veel mensen gebeuren.
Wat me opvalt hierin is dat mensen doen alsof het niet bestaat, vertellen je ik laat me niet gek maken, ik blijf knokken, ik vecht mezelf er wel uit. En als je vraagt hoe gaat het met je dan antwoord vijfennegentig % van de mensen goed hoor. Nu snap ik best dat je aan een wildvreemde niet je zooi gaat vertellen, maar waarom eigenlijk niet. Die persoon kan best een goede oplossing voor jou hebben, maar nee dat doen we niet. Maar ook tegen je partner, familie, een goede vriend vertellen we niets.
Nee we zwijgen, we leven in een maatschappij waar iedereen, gelukkig is, blij is, gezellig is, uit gaat, geniet moet. Wij mensen moeten laten zien wat we kunnen, onszelf bewijzen, we laten zien wat we hebben. En zeggen dan, ach het is maar geld, materie, zegt me niets. Maar ondertussen werken we ons alleen maar verder in de shit zooi, we doen wat anderen ook doen om maar mee te kunnen praten. En iedereen in zijn of haar eigen belangstelling, de een vind WIDM gaaf, de ander GTST. Er is voor iedereen wel wat op elk gebied kunnen we ons verdiepen, maar in onze eigen shit zooi doen we dat niet. En als we het al doen dan doen we het een poosje en dan weten we het wel. Dan moeten we snel weer mee in het dagelijkse leven die ons meesleurt. Waar we ook goed in zijn is juist iets aparts bedenken zodat een ander denk goh dat wil ik ook. We gaan steeds extremer sporten, op vakantie, maar ook leren, werken enz. conclusie is we vervelen ons te pletter ondanks dat we zoveel hebben en kunnen slaat de verveling toe.

Kijk maar eens naar een simpele griep, we werken gewoon door en we voelen ons shit, waardeloos, we kunnen nauwelijks op onze benen staan. We bedenken allerlei smoezen om weer te gaan werken, kan me collega’s toch niet in de steek laten of de patiënten, de klanten.
Nee, dat kan ook niet, we blijven liever in onze shit zooi staan met beide benen en roepen alweer ziek. Alweer die shit, ik ben het goed zat van lieverlee, ja dat kan wel zo wezen maar in feite hou jij het zelf in stand. Je veranderd niets in je leven, nu kan je zeggen ja maar wat moet ik dan doen. Als ik je dat vertel ga jij het toch niet doen, jij bent er liever voor een ander als voor jezelf. Ja maar als ik aan mezelf denk dan ben ik toch egoïstisch, is dat zo. Dan heb je nog nooit het woord onderzocht, alleen maar weer gewoon aangenomen omdat iemand dat zegt dat het zo is.
En jij vind het vreemd dat je in de shit zit en dat het vaak een zooitje is in je leven.
Nou blijf jij dan maar lekker in de shit zooi staan misschien vind je het wel leuk zo.

R v Meerten
08-01-2017

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *