30 Leren

Iets leren, denk erom je moet leren hoor, je moet een diploma halen anders kan je later niets bereiken. Ga leren anders blijf je dom en krijg je later de minste baantjes.
Leren, waarom eigenlijk moet je leren, je leert iets waarvan minstens de helft later niet gebruikt wordt, waar je dus niets aan heeft.
Alle informatie is tegenwoordig te vinden op het internet, het enigste is even de belangrijkste er uit halen, schrijven en rekenen.
Maar zijn die nog belangrijk, want spraak computers, rekenmachientjes zijn er een lange tijd. Dus wat kan je dan nog leren? Veel banen heb je kennis nodig, artsen, monteurs en vele andere beroepen. Maar dat is het delen van kennis met een ervaren iemand, praktijk ervaring opdoen is dus heel belangrijk.
Bij sommige banen wordt er gevraagd, twintig jaar, dat diploma, en ervaring op dit gebied. Duidelijk dus, ervaring doe je op in de praktijk, nee wij leren en denken we kunnen het dus kom maar op met die baan.
Leren is kennis opdoen en dat ook nodig, het zou anders kunnen door meer naar de praktijk te gaan om die ervaring op te doen.
Waarom leren dus?
Om later een baan te hebben, geld, status, iets bereiken, je nuttig maken, niet lui zijn, te genieten van je verdiensten.
Nou dat is nogal wat, het laatste gelijk maar genieten, waarvan? Van alles wat je kan kopen en dan genieten, gelukkig zijn met wat je kan kopen.
We zijn daar erg in door geschoten, we worden opgejaagd in wat we zien om ook te willen kopen. We willen alles bezitten, verzamelen, hebben, we werken er toch voor. We maken weken van vijftig tot zestig uur, om maar meer te verdienen om alles te kunnen kopen.
Steeds gericht op meer, carrière maken, natuurlijk besef ik ook dat er bedrijven met directeuren, leidinggevend enz. moeten zijn. Maar de verdeling van de verdiensten op alle gebied worden niet eerlijk verdeeld.
Grote groepen mensen verdienen een schamel loon, vaak omdat ze niet hebben kunnen leren, de stof moeilijk te begrijpen was en nog veel meer redenen.
Maar toch deze mensen zijn wel hard nodig om de boel draaiend te houden, kijk maar eens naar de zorg, het onderwijs, maar ook in de fabrieken.
We mogen dus leren maar ik noem het er wordt ons iets aangeleerd en door dit systeem worden de bollebozen eruit gepikt omdat ze goed kunnen leren. Vaak kunnen ze in de praktijk niets of weinig, laat je dus niets wijsmaken door mooie woorden en beloftes. Kijk maar naar de politiek, veel beloven maar er veranderd weinig of niks.

Leren zou veel meer mogen zijn kijken naar de persoon, wat kan je wat wil je en dan niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn.
Zijn daar voordelen aan, jazeker, meer plezier in het werk, minder ziek, minder stress, blijer en gelukkiger. Want op dit moment heeft zestig tot zeventig procent het niet naar hun zin in het werk wat ze doen. Ze doen het omdat er moeilijk een andere baan te vinden is, niet geleerd, de eerste jaren van werken gaat alles goed, we kunnen alles aan. Maar als je ouder wordt komen de gebreken, lichamelijk klachten van het sjouwen, geestelijke klachten van de werkdruk.
Het systeem is ziek, gelukkig begint er hier en daar wat te veranderen. Maar vele mensen zijn al op ook als ze nog geen dertig zijn, er worden teveel eisen gesteld. Werken voor twee personen, alles wordt duurder, niemand weet waarom
Hoe verder?
Geen idee, maar met zoveel mensen die wat mankeren en uitvallen zal er echt wel iets mogen veranderen.
Zet zelf eens een verandering in gang, doorbreek je gewoontes eens.
Zoek wat goed voelt voor jou en hou dat vast, hou je zelf niet voor de gek, want daar zijn we erg goed in geworden.

R v Meerten
04-01-2017

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *