36 Soms vraag ik me echt af wat wij hier op aarde komen doen. Als ik om me heen kijkt zie ik een strijd, een onderlinge strijd, een strijd waar vele proberen te overleven.
Voor vele is die strijd een verloren strijd, juist omdat ze blijven vechten tegen alles.
En waarom? Om hun gelijk te halen, hun waarheid te verdedigen, hun overtuiging kracht bij te zetten. Het is een strijd tegen zichzelf, je kan deze strijd nooit winnen.

De reis die wij als ziel maken, is geworden tot een reis van de mens, er is ons aangeleerd dat wij dit lichaam zijn. Niemand die zich afvraagt waarom dit gebeurd, dat klopt helemaal. Er is ons niet verteld wie en wat we werkelijk zijn, er is ons alleen verteld wat we moeten doen.
En als jij nu denkt, ik moet niets, dan houd jij jezelf zwaar voor de gek. Jou leven wordt voor honderd procent geleid, jij volg precies op wat jij moet doen in je leven.
Er is namelijk voor iedereen een programma, een reisgids, deze krijg je mee vanaf je geboorte. Het programma wordt je geleerd, jij wordt geprogrammeerd, jij wordt getest in waar jij goed in bent. Je wordt geleid in je gave’s, die worden gestimuleerd, aangemoedigd en gelijktijdig volg jij het programma zal als de beleidmakers het willen.

Op school getest, opleiding volg naar jouw kwaliteiten
Er wordt bepaalt welke weg jij gaat volgen, dat is jouw weg
Opleiding voor een beroep, getest, jij wordt monteur of eigen baas
Je gaat werken, carrière maken, je wordt begeleid, je wordt gecoacht
Jouw wordt verteld, je hebt een gave, opgeleid je wordt medium of master
Jij wordt bijzonder gemaakt in en met alles wat je doet
In positieve of negatieve bewoording, jij gaat nog beter je best doen
Zo verloopt jouw levensreis, dat is jouw aardse leven

En dan?

Je bouwt aan je leven, je stapelt door je gedrag, je maakt een hele hoge stapel door alle jaren heen blijf jij stapelen. Jij denkt dat dit het is, totdat de hele stapel omdondert en jij verbaasd toekijk van wat er gebeurt. Het ging toch goed, ik kon toch alles, ik had alle toch onder controle?
Gevolg van lange termijn stapelen, je ogen sluiten, niet willen zien, jezelf voor de gek gehouden, anderen gevolgd. De gevolgen zijn vaak niet te overzien, ziekte, depressie, burn – out, heel veel ziek, vage klachten, steeds weer moe, maar dan gaan we vechten. We gaan overleven, even rust, even vakantie, even niets, sporten, zgn. ontspanning in Mindfulness, er wordt jou verteld dat het allemaal werkt.
En jij volgt alles op van wat ze vertellen tot het moment dat het weer gaat en dan ga je er weer tegen aan. Maar jij bent nooit meer de oude, nee je weet het, maar je geloofd de ander die jouw verteld het gaat weer je goed met je. Jij geloofd het allemaal, want stel je voor je geloofd het niet meer, wat dan?
Dan raak je alles kwijt, dat wordt je verteld, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg, nee jij blijft bij je aangeleerd gedrag. Je wilt wel veranderen en dan ga je dingen doen die niets met je verandering te maken heeft. Je krijgt handsvaten, je voelt, je ervaart even en jij denkt ik weet het en gaat vrolijk verder in je oude gedrag.

Nee verandering is vast gezet en opgegroeid in en met angst, verandering door de ander is oké, verandering van uit jezelf nee dat kan ik niet, dat hou ik niet vol.
En zo sta jij in de overlevingsstand en er verandert niets, je denkt het alleen maar, jij blijft je aangeleerde gedrag volgen.
Jij hebt totaal niets over voor jezelf, helemaal niets, je koopt nutteloze dingen, nutteloze kennis, maar je hebt niets over voor een echte verandering.
Dan denk je alleen maar ja hoor dat moet ik zelf betalen, terwijl jij ij je geld uit geeft aan het willen hebben van nutteloze producten, die je uiteindelijk niets opleven.
Als jij je laat coachen dan volg je het aangeleerde gedrag van de ander, het aangeleerde aardse gedrag.
Maar wie ben jij, waar kom jij vandaan, waar ga je heen, wat wil jouw ziel?
Dat zijn vragen die je weggooit, te lastig, te eng, te zweverig.
Maar jou aangeleerd gedrag zorgt ervoor dat jij zweeft, jij zweeft in je ego gedrag

Ik wens je een goede keus toe, nee geen duimpje, maar een keus om vragen te gaan stellen.
Dan ga jij een mooie levensreis tegemoet, zonder strijd, maar met geluk

R v Meerten
11-01-2017

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *