Woestijnroos – Seleniet

Werking

Seleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzicht gevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven.

 

 

Het werkt aardend als met hogere energieën gewerkt wordt en beschermt en reinigt de aura. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in je levenslessen. Het bevordert rust, balans en vrede in jezelf en je omgeving. Fysiek heeft het een positieve werking op de ruggengraat, epilepsie en borstvoeding en remt het effect van vrije radicalen.

Naast de algemene eigenschappen van seleniet heeft woestijnroos de volgende aanvullende eigenschappen:
Woestijnroos vermindert beperkende gedrags- en denkpatronen en versterkt affirmaties.

 

Verzorging
Woestijnroos kan niet gereinigd worden door de steen onder stromend water te houden. De steen lost namelijk op als ze in contact met water komt. Woestijnroos hoeft ook niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Hierdoor kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. Toch is een goed idee om seleniet af en toe een nacht in het maanlicht te leggen zodat ze optimaal haar werk kan doen.

Chakra : Kruinchakra (7e)

 

Bijpassende etherische olie:
Lavendel
Lemon grass

 

 

 

 

 

 

 

 

Edelstenen uitleg voor kinderen

Kindere

Ik ben de steen van de engelen.

Ik geef je kalmte en rust.

Ik laat je weten wat te doen, als je het even niet meer weet.

Ik bescherm je en help je waar ik kan, waar het nodig is.

Ik breng je van A naar B.

Ik begeleid je in alles wat je doet.

Samen kunnen we alles!