Lavendel spijk € 8,95Lavendel Spijk

Latijnse naam: Lavendula latifolia
Gebruikt deel: Bloeiende toppen
Plantenboodschap: Ik maakt de luchtwegen weer vrij
Chakra: Zonnevlecht, kruin chakra
Olie: Een waterig -witte vloeistof met een doordringende fris kruidige, kamferachtige geur.

Mengt goed met bijna alles, vooral met citrusoliën en bloemoliën, maar ook met cederhout, kruidnagel, scharlei, den, geranium, ciste-roos, eikenmos, vetiver, patchouli, enz.

! Niet gebruiken bij zwangerschap (wel gewone lavendel)

Breed inzetbaar en voor veel klachten te gebruiken.
Slaapproblemen, groeipijn bij kinderen, buikpijn, verkoudheid, nervositeit, stress, prikkelbaarheid,
Benauwdheid, ergernis, extreme wisselende stemmingen, melancholie, depressie.

Reinigt , harmoniseert, opbouwend, stimulerend, kalmerend, en verfrissend
Door de ontspannende en kalmerende werking kun je met lavendel een toestand van diepere rust en ontspanning bereiken.

Lavendel mag puur op de huid gebruikt worden.
– Schaafwonden
– Brandwonden
– Eczeem
– Huidirritaties

Psychisch
Lavendelessence heeft een genezende en zuiverende werking. De olie schenkt liefde en tederheid en beschermt tegen negativiteit. Lavendel stimuleert het denken en ontspant de zenuwen. De olie helpt bij slapeloosheid, bewusteloosheid, vermoeidheid, depressies, paniek en hysterische toestanden. Deze essence is uitstekend geschikt om gebruikt te worden in de wachtzalen van geneesheren, tandartsen of kinesisten vanwege zijn kalmerende en ontspannende invloed.

Psychologisch
Het lavendeltype draagt een groot emotioneel probleem met zich mee dat zijn oorzaak vindt in de jeugd. Deze mens heeft onder de plak gezeten van ouders die grote verwachtingen koesterden. Omdat hij hun wensen niet heeft kunnen waarmaken zoals dat verwacht werd, wordt dit type geteisterd door schuldgevoelens en vindt hij zichzelf niet veel waard. Deze persoonlijkheid heeft meestal ook te kampen met seksuele angsten. Het is hem niet geleerd met seksualiteit om te gaan en hij heeft hierdoor ook een afkeer van zijn eigen lichaam gekregen. Deze levenshouding zal zich ook voortzetten bij andere emotionele contacten. Vroeger waren het de ouders, nu kan het de partner zijn waarbij dit type het gevoel heeft tekort te schieten. Deze mens moet allereerst leren zich van het juk van zijn ouders te bevrijden om de mogelijkheden van zijn eigen bron, het eigen IK te kennen.

Spiritueel
In de traditionele aromatherapie staat lavendel bekend als de meest veelzijdige olie die er is : ze is rustgevend, antiseptisch, pijnstillend, kalmerend, heft neerslachtigheid op en nog veel meer, maar ze is vooral een olie die zorgt voor evenwicht.
Zoals zo vaak het geval is, bestaan er ook hier parallellen tussen het lichamelijke en het subtiele niveau. Toepassing van lavendel op energetisch niveau werkt eveneens kalmerend, reinigend en evenwicht scheppend. De evenwicht scheppende eigenschappen zijn vooral duidelijk te zien met betrekking tot het chakra-systeem, waar lavendel de hogere en de lagere chakra’s met elkaar in evenwicht brengt. Net zoals vetiver heeft lavendel een positieve uitwerking op alle chakra’s en heeft ze zowel een kalmerend als een energetiserend effect. Volgens Philipe Mailhebiau vertoont ze sterke affiniteit met de zonnevlecht chakra – opnieuw zoals vetiverolie. (Deze twee oliën passen overigens geweldig goed bij elkaar. Probeer ze eens samen in een mengsel en zie hoe ze elkaars werking versterken.) Haar uitwerking op de zonnevlecht helpt heftige emoties te kalmeren. De sterkste affiniteit vertoont lavendel echter met de kruinchakra of duizendbladige lotus, waar het veelomvattende, genezende karakter van lavendel het best tot zijn recht komt.
Door haar kalmerende, ontspannende werking kan lavendel gebruikt worden om een toestand van diepere meditatie te bereiken.
Een andere evenwicht scheppende/harmoniserende werking van lavendel is dat ze het ons makkelijker maakt onze spiritualiteit te integreren in het leven van alledag. Het gebruik van lavendel kan ons leren dat ook onze nederigste daden heilig en waardevol zijn.
Lavendel is een van de oliën die kunnen worden verdampt of verstoven om een huis of een kamer te zuiveren van negatieve energieën.

©Atlantis centrum