Lemon Grass € 5,50Lemon grass

Latijnse naam: Cymbopogon citratus
Gebruikt deel: Plant
Plantenboodschap: “Alles is fris en nieuw”
Chakra: Zonnevlecht, hartchakra

Olie: Een gele, amberkleurige of roodbruine vloeistof met een frisse, grasachtige citrus geur en een aardeachtige ondertoon.

Mengt goed met Lavendel, sinaasappel, geranium, jasmijn, rozemarijn, neroli, basilicum, sandelhout en eucalyptus.

Fysiek
Heeft een toniserende, verstevigende werking op zwak bindweefsel.
Wordt daarom aanbevolen in massageolie en baden tegen zwak bindweefsel.
Goed bij cellulitis.

Ze versterkt de bloedvaten en vaatwanden en werkt preventief tegen spataderen.
Werkt bij sportblessures zoals verrekkingen, kneuzingen en blauwe plekken.
Hiervoor wordt ze in arnicatinctuur met water goed geschud en als koud kompres of verband toegepast. Werkt antiseptisch. Een druppel in het schoonmaakwater brengen tegelijkertijd geur en hygiëne in bad en toilet. Versterkt het parasympathisch zenuwstelsel en is een goed versterkend middel na een ziekte. Wekt de eetlust op; het is goed bij gastro-enteritis, ontsteking van de dikke darm, en maagproblemen, omdat het het spijsverteringsstelsel stimuleert. Vermindert spataderen en winterhanden en voeten. Door de sterk ontsmettende werking is dit middel goed in ziekenkamers, vooral bij koorts, keelpijn en elke infectie. Vermindert urinezuur, geeft meer spierkracht en bevordert de bloedsomloop in vermoeide en pijnlijke spieren. Kan helpen bij een jetlag, oververmoeidheid en hoofdpijn. Verdrijft nare geurtjes en weert insecten. Weert motten. Kan (verdund) worden gebruikt op dieren tegen vlooien en teken. Kan de borstvoeding verbeteren.

Psyche: Lemongrass zet dingen op zijn plek., geeft helderheid. Lemongrass geeft een optimistische stemming. Het werkt als een zonnestraal, die direct in de ziel belandt, helderheid en frisheid in vastgelopen, vermoeiende situaties. Bijna niemand kan zich aan deze vervoerende frisse en zonnige uitstraling onttrekken. Zij is als een wolkenloze, stralend blauwe zomerochtend. De verkoelende en stimulerende olie verrast door haar intensieve straling spreekt aan bij concentratieproblemen. Lemongrass werkt voornamelijk op de linkerhersenhelft en ondersteunt daardoor het denkvermogen. Ze is geschikt voor het geurlampje op het bureau, op kantoor en in vergaderzalen, kortom; op plaatsen waar helderheid, fitheid en concentratievermogen gevraagd worden. Ook voor in de auto.

– Verkoudheid, vermoeidheid
– Vlooien, teken, hoofdluis
– Bij hoofdluis ( bij besmettingsgevaar) meng 20 druppels Lemon grass met 100 ml. neutrale shampoo
en was hiermee dagelijks het haar.
– Spierpijn, reumatische pijnen
– Schimmelinfecties als bijv. zwemmerseczeem
– Slechte bloedsomloop
– Darminfecties, indigestie
– Koorts, hoofdpijn.

Lemon grass is bloedzuiverend, koortsverlagend.
In de verdamper een uitstekende rookverdrijver en insecten verdrijver.

©Atlantis centrum