Runen reading runen 22-7

Hallo,

hieronder vind je de tekst die bij de gekozen runen steen hoort.
Leuk dat je hebt mee gedaan!
Tot een volgende keer!

Groetjes van Ries en Miranda

1. Hoop 
Hoop is een lichtje wat nooit uit gaat, een vlammetje wat brandt in de donkerste nacht, een ondefinieerbaar gevoel wat je door laat gaan, zelfs zonder reden en niet op laat geven.
Hoop is één van de meest blijvende zegeningen van het Ultieme.
Er wordt gezegd dat in elk leven er minstens één moment komt, wat de loop van je leven voor altijd verandert, mits je het op tijd herkent. Zijn er in jouw leven speciale momenten geweest van hoop?
Wat bracht hoop in jouw leven? Was het een verlangen naar een rustig, stabiel leven? Was het jouw verlangen naar een betere toekomst in een vreedzamere wereld? Wat ook de reden is geweest, als je weer hoop hebt, terugkrijgt, kun je weer optimistisch zijn en hopen dat de dag van morgen een nieuw begin kan zijn.
Waar zou jouw hoop door versterkt worden vandaag? Misschien iets heel eenvoudigs, zoals liefdevolle woorden van een vriend? Of iemand die de eerste stap zet? Of een rustige dag zonder problemen?
Waar je je hoop ook vandaan haalt, koester het met liefde.
Als je bezorgd bent over je gezondheid, bedenk je dan, dat door de ogen van hoop zelfs ziekte een geschenk kan zijn, namelijk de kans om door tegenspoed wijsheid te verkrijgen. Grijp deze kans, en vermeng het met je geloof dat je weer beter zult worden. Door hoop te hebben leren wij ons leven moedig en met vlijt te leven.
Als je deze rune tegenkomt op het moment van een nieuwe relatie, let er dan op dat wat je in het verleden geleerd hebt, je van dienst kan zijn in de toekomst. Als je leven een andere richting op gaat, voel dan de hoop die bij alle nieuwe dingen hoort.
Hoop is een vriend op onze reis van het leven; iemand die in ons oor fluistert: It is going to be better…. The darkness is behind you…. The daylight has come….
Het is beter jezelf op het heden te richten in plaats van je alleen maar bezig te houden met de toekomst, want er zit veel tijd en hard werken in de veranderingen die heling met zich mee brengen.
Ondanks al het lijden van de mensheid op de wereld blijven we hoop hebben op een betere toekomst: dat is onze erfenis. Voor velen over de hele wereld is hoop het enige nog wat ze hebben. Zelfs mensen die alles achter zich gelaten hebben en door diepe dalen gaan op zoek naar een beter leven, kunnen dat vanwege hoop.
We kennen allemaal wel wanhopige tijden, maar pas op het moment dat we beseffen dat we zo niet meer door kunnen gaan en weer kunnen geloven dat we iets beters verdienen, dan wordt hopeloos weer hoop.

2. Onschuld
Het beginpunt is altijd onschuld. Deze rune dient als een zachte herinnering aan de eenvoud en gaafheid waar wij mee begonnen zijn, maar ook als een belofte dat wij uiteindelijk thuis zullen komen.
Onschuld is onze eerste deugd en hier zullen alle relaties uit voortvloeien; die met onszelf, met anderen en met het hogere. Deze rune geeft vaak een verandering van richting aan; een cirkel is bijna rond en juist op dit moment is het goed om aan de eenvoud van het begin terug te denken.
Er zijn veel verschillende dingen die dat fijne gevoel van onschuld terug kunnen brengen: een lief gezegde, een glimlach, iets aardigs, kortom alles wat ons kan herinneren aan een tijd dat het leven geen inspanning kostte, een tijd waarin men geen pijn gedaan werd of een tijd waarin je met liefde voor iemand zorgde. De herinnering aan deze fijne gevoelens kan iemand weer gezond maken.
Tegen diegenen die door hun onschuld bedrogen zijn, zegt deze rune: wees dankbaar voor het overleven en voor de wijze les die je geleerd hebt door de pijn en het verdriet uit het verleden.
Probeer je onschuld weer terug te vinden!
Het ontvangen van deze rune is een erkenning van de lange weg die je al hebt afgelegd tot waar je nu gekomen bent in je ontwikkeling. Wees jezelf en anderen die je die weg gewezen hebben dankbaar. Maar sta jezelf toe de vreugde van onschuld weer te voelen en bedenk jezelf dat je er beter door bent geworden, want alleen hierdoor kun je je verloren onschuld weer terugvinden.
Stel dat je deze rune door midden snijdt, dan zie je de rune van (innerlijke)rust. Dit is een belofte en een zegen tegelijk. Want als (innerlijke)rust in de spiegel kijkt en zichzelf herkent, zal het vrede en begrip met zichzelf hebben.
Benut deze dag en maak je leven wat eenvoudiger. Breng harmonie waar je onenigheid tegenkomt, en balans waar deze verstoord is. Neem de tijd om even stil te staan bij alles waar je dankbaar voor kunt zijn en deel de onschuld die je voelt met iedereen die je tegenkomt.

3. Vergeving
Vrede met het verleden kun je alleen krijgen door vergeving. Als je deze rune ontvangt word je gevraagd: wie zou ik moeten vergeven en bij wie zou ik om vergeving moeten vragen. Voor iedereen die de moed kan vinden om juist diegene die jou verraden heeft te vergeven, is deze rune een zegening.
Iemand vergeven die jou pijn heeft gedaan en het goedmaken zijn de twee gezichten van vergeving. Er is nog een derde gezicht: misschien zou je jezelf eens moeten vergeven.
Doordat je deze rune tegenkomt, word je gedwongen eens te kijken naar jouw leven, waar je misschien nalatig, onvriendelijk of zelfs gemeen bent geweest. Wat kun je doen om dit goed te maken? Kun je misschien iemand een brief schrijven? Kun je het misschien met iemand uitpraten? Kun je iemand om vergeving vragen?
Er wordt wel gezegd dat als je vast houdt aan haat en wrok, je net zo goed bij de duivel te biecht kunt gaan. Wrok en haat berooft je van energie, kracht en gemoedsrust en uiteindelijk het vermogen om ‘beter’ te worden. Bovendien is haat niet aangeboren en liefde wel.
Deze rune kan ook een dubbele zegening zijn voor diegene die niet in staat zijn iets te vergeven: ten eerste voor de moed om de deur naar het verleden dicht te doen en ten tweede voor de wil om verder te gaan met hun leven.
Soms moet je eerst heel erg kwaad geworden zijn, om uiteindelijk te kunnen vergeven. Gebruik daarom dit moment om schoon schip met je verleden te maken. Wees wel geduldig met jezelf, want het duurt even voor je alles los zult kunnen laten.
Eigen aanvulling:
• Het is niet altijd dat de ander het verdient om vergeven te worden, maar vooral jij zelf verdient het om verder te kunnen!
• Kijk wat het je uiteindelijk heeft gebracht wat de ander jou heeft aangedaan?
Kom je nu meer voor jezelf op? Zorg je beter voor jezelf
Wees daar dan dankbaar voor, zo kun je de ander makkelijker vergeven!

4. Angst
Raak niet ontmoedigd als je deze rune tegenkomt. Het leven gebruikt angst om je te geven wat je nodig hebt. Als je nog ergens bang voor bent, zul je daar je overwinningen vinden.
Heb geduld op je pad der heling.
Is het angst wat je weerhoudt een beslissing te nemen over je huidige situatie? Bedenk je dan wel, dat als je hier niet even bij stil staat, gezonde twijfel uit kan groeien tot irrationele angsten die je leven gaan beheersen en waar je veel pijn van zult ondervinden.
Ben je bang om te falen? Bang voor succes? Ben je bang dat de pijn uit het verleden nooit weggaat?
Wees gerust, deze rune geeft raad en wees ervan overtuigd dat het verleden voorbij is.
Misschien heb je in het verleden iets ergs/ engs meegemaakt en ben je daarom nog steeds bang.
Toch is dit voorbij gegaan en deze rune wil je er op een vriendelijke manier op wijzen dat je de kracht hebt te veranderen.
Bedenk je waar de rune van angst ligt in de cirkel van de runen: na hoop en voor medeleven. Dit is een mooie plek om je angsten te overwinnen.
Aan het einde van de dag komt deze rune heel zachtjes en fluistert in je oor:
Don’t sleep your life away as hostage to fear.
Oftewel laat angst niet je leven regeren!

5. Schaamte
Wanneer je nog last hebt van schaamte over het verleden kun je niet oprecht genieten van je hedendaagse leven. Heb je als kind misschien vaak alleen op het schoolplein gestaan, terwijl de andere kinderen aan het spelen waren?
Deze rune geeft aan dat het tijd is die schaamte te begraven in je herinneringen, te verbergen tussen oude foto’s, die tot het verleden behoren.
Velen van ons hebben nog steeds last van die nare gevoelens van chaos en onzekerheid, misschien uit hun jeugd waarin niet naar hen geluisterd werd en er geen grenzen gesteld werden en men dus ook niet beloond werd voor goed gedrag.
Waar je ook bent, op het pad der healing, neem even de tijd om te bedenken wanneer je precies voor het eerst deze pijn voelde. Gevoelens van schaamte zijn dodelijk voor vertrouwen en vooral voor zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Daarom moet je even terugdenken aan die schaamte van vroeger, reken er voorgoed mee af, want het bindt je ten onrechte met het verleden.
Voor sommigen betekent het ontvangen van deze rune, de erkenning dat zij al zover zijn gekomen op hun weg naar herstel dat zij de helderheid, de kracht en de wil hebben hun gevoelens onder ogen te zien. Het is nu tijd om dat plekje in je hart, waar al die eenzaamheid en die angst verborgen zat, waar je al zo lang mee leefde te openen en ermee af te rekenen.
Troost je met de gedachte, dat als de tijd rijp is, je de moed zal vinden om alles wat er gebeurd is aan iemand te vertellen; slechts aan één persoon. Deze rune leert ons dat dat het mogelijk is een heel nieuw leven op te bouwen en dat je ook in staat zult zijn te leren hoe je dat nieuwe leven moet leven.
Denk eens aan de dag dat je vrij zult zijn van al die gevoelens van schaamte. De dag dat je niet langer lijdt onder de pijnlijke ervaringen uit je jeugd, of de gevoelens veroorzaakt door het verraad van diegene waar je juist steun bij zocht, maar wat je nooit gegeven werd.
Besef je dan goed dat je al die pijn toch overleefd hebt en wees maar trots op jezelf dat je zover gekomen bent op je reis naar zelfontplooiing. Want het is een reis, naar zelfacceptatie, jezelf liefhebben en goed voor jezelf zorgen, weg uit de schaduw en op weg naar het licht.

Een reactie hieronder mag!
En mocht je vragen hebben dan horen wij ze graag!
Contact

[link_popup id=’860′ link_text=’Wil je nog iets leuks ontvangen? Klik hier’ name=’Gratis tips, acties en activiteiten’]

hart

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *