Gember € 8.95Gember

Latijnse naam : Zingiber Officinale
Gebruikt deel : De etherische olie wordt door stoomdistillatie uit de ongeschilde, gedroogde, gemalen wortel verkregen.
Plantenboodschap:”Ik leg je het vuur na aan de schenen”
Olie: Een lichtgele, amberkleurige of groenachtige vloeistof
Een enigszins groene, frisse, houtig pikante geur.
Chakra: Stuit, heiligbeen

Te vermengen met:
Sandelhout, vetiver, patchouli, echte wierook, rozenhout, limoen, neroli, sinaasappel en andere citrus oliën, cederhout, roos, koriander.

Psyche:
Gember lost zeer massief en direct verstarringen en verhardingen op. Zij helpt onze energie de bestaande blokkades te overwinnen, zodat alles weer vrij kan stromen. Voor alle mensen die al te hard met zichzelf en anderen omgaan, die te gedisciplineerd leven. Zij mobiliseert zeer sterk de wilskracht en het vermogen beslissingen te nemen. Ze is volgens de Chinese geneeskunde vochtregulerend en verwarmend en wordt als geneesmiddel gebruikt voor ziekten die door vocht en kou zijn ontstaan. Gemberolie is verwarmend, versterkend en heeft veel yang – kracht. Gember geeft troost, verwarmt en wekt op. Kan de zintuigen aanscherpen en het geheugen ondersteunen. Stimuleert en geeft evenwicht. Een krachtige zenuwversterker die goed werkt tegen oververmoeidheid, vooral in combinatie met andere oliesoorten.

Fysiek:
Droogt overmatig vocht op bij slijmvliesontsteking en loopneuzen en verzacht een zere keel en ontstoken voorhoofdsholten. Werkt tegen pijn die wordt veroorzaakt door vochtigheid en vermindert koorts ook door het lichaam meer te laten transpireren. Zorgt bij oedeem en reuma voor warmte. Versterkt en reguleert de spijsvertering, stimuleert de eetlust en is goed om te inhaleren bij zwangerschapsmisselijkheid en wagen of zeeziekte. Stimuleert de bloedsomloop en kan angina verzachten. Afrodisiacum – speciaal voor mannen – en ter behandeling van impotentie gebruikt. Door haar antiseptische kracht is ze een preventief middel tegen besmettelijke ziekten en te weinig maagzuur.
De olie versterkt op de maag (bij kou op de maag), heft krampen en winderigheid op. Verdampen ter voorkoming van besmettelijke ziekten; gorgelen bij angina; inwrijven bij reuma en slechte doorbloeding.
Door zijn Sesquiterpenen dat in grote getal aanwezig is, is gember een rustgevende en stimulerende olie die zuiverend op de atmosfeer werkt. Zo ook op de psyche laat gember je weer sterk bij jezelf komen.

Werkingen:
Bloedsomloop, spieren en gewrichten:. artritis, vermoeidheid, spierpijn, slechte bloedsomloop, reuma, verstuikingen, verrekkingen, enz.
Luchtwegen:.
Slijmvliesontsteking, congestie, hoesten, sinusitis, zere keel.
Maag-darmkanaal;.
Diarree, kolieken, krampen, flatulentie, indigestie, gebrek aan eetlust, misselijkheid, braakneigingen, reisziekte.
Immuunsysteem:.
Koude rillingen, verkoudheid, influenza, koorts, infectieziekten.
Zenuwstelsel;.
Zwakheid (debilitas), geestelijke uitputting

©Atlantis centrum