Bergamot € 11,95

Latijnse naam: Citrus Aurantium Bergamia
Gebruikt deel: schil
Plantenboodschap: “Kom uit het zwarte gat en dans met mij in de zon ”
Chakra: hartchakra
Olie: Een lichte, groengele vloeistof met een frisse, zoete, fruitige, licht specerijachtige, pittige, balsemachtige ondertoon.
Tijdens het ouder worden verandert de kleur in olijfbruin.
Zeer stroperige olie, voor gebruik eventueel eerst voorverwarmen.
Mengt goed met andere citrus oliën en : lavendel, neroli, jasmijn, cipres, geranium, citroen, kamille, jeneverbes, koriander en viooltje.
! Niet gebruiken in de eerste 6 maanden van de zwangerschap.

 

Psychisch
Het verdampen van Bergamotolie geeft kracht en energie aan hen die grote mentale en fysieke inspanningen moeten doen. Deze olie werkt ontspannend en opwekkend en is bijzonder geschikt voor mensen die gedeprimeerd zijn.

Psychologisch
Het Bergamottype ergert zich mateloos aan iedereen die traag en langzaam is. Hij kan hiervoor absoluut geen geduld opbrengen. Hij moet inzien dat ieder mens zijn kwaliteiten heeft die op zijn eigen ritme naar buiten moeten komen. In plaats van zijn irritatie in woedeaanvallen om te zetten, zou hij zijn temperament beter gebruiken voor het opladen en magnetiseren van mensen die het met minder energie moeten stellen dan hij zodat deze geweldige kracht positief kan omgebogen worden.

Spiritueel
De groene kleur van de bergamotolie lijkt te wijzen op een affiniteit met de hartchakra. Het is dan ook een bijzonder waardevolle olie in gevallen waarin iemand onder groot verdriet gebukt gaat. Veel mensen sluiten hun hartchakra als ze veel verdriet hebben en staan daardoor niet meer open voor het ontvangen en geven van liefde, maar de vertroostende, kalmerende en vreugde brengende krachten van de bergamotolie kunnen er voor zorgen dat deze chakra geneest en weer openstaat voor vreugde. Als het hart al open is, kan bergamot iemand helpen vreugde en genezing naar anderen uit te stralen.
Groen is een rustgevende kleur ; deze olie kan dan ook worden gebruikt voor elke chakra die is aangedaan door hitte, onrust of zenuwachtigheid.
De werking van bergamotolie kan versterkt worden door haar in combinatie met bepaalde edelstenen te gebruiken.
Geeft kracht en energie bij grote mentale en fysieke inspanningen.
Werkt ontspannend en opwekkend, vooral als je in een depri bui bent.
Geeft geduld en laat inzien dat ieder mens zijn/haar eigen kwaliteiten heeft die op hun eigen ritme naar buiten naar buiten mogen komen.
Geeft rust bij irritatie die zich uit in woede aanvallen, waardoor de energie niet meer verspilt wordt aan die boze reacties.
Werkt op de hartchakra.
Geeft steun als je onder groot verdriet gebukt gaat.
De troost gevende en verzachtende eigenschappen van de olie kunnen ervoor zorgen dat de hartchakra zich weer opent voor het geven en ontvangen van liefde.

– Aambeien
– Uitslag
– Keelpijn
– Koorts
– Insectenbeten
– Krampstillend
©Atlantis centrum