Ylang Ylang € 10,50Ylang Ylang

Ylang Ylang betekend Bloem der bloemen

Latijnse naam: Cananga Odorata Extra
Gebruikt deel: Bloem
Plantenboodschap: Laat je vallen en geniet!
Chakra: Stuit, heiligbeen, zonnevlecht en hartchakra
Olie: een lichtgele, olieachtige vloeistof met een buitengewone zoete, zachte, bloemig-balsemachtige, enigszins kruidige geur.

Mengt goed met rozenhout, jasmijn, vetiver, mekkabalsem, bergamot, mimosa, kassiabloemen, perubalsem, roos, tuberoos.

! Niet gebruiken bij een lage bloeddruk
! Niet gebruiken tijdens de zwangerschap
! Gebruik met mate, te veel kan hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken.

Psychisch
Ylang-ylang-olie zorgt voor een harmonische en rustige sfeer die stimulerend werkt op goede conversatie, begrip en samenwerking. Deze essence is licht verdovend en een afrodisiacum.

Psychologisch
Het ylang-ylang type is teleurgesteld in zijn omgeving. Hij is vooral ontstemd over de partner. Deze persoonlijkheid heeft altijd ter goeder trouw willen handelen en werd niet altijd begrepen. De omgeving heeft vaak een overheersende en veeleisende functie gehad waardoor deze mens onder stress en spanningen kwam te staan. Hij moet leren zichzelf los te weken van de verwachtingen van de partner en bij zichzelf te rade gaan of hij deze wensen kan en wil tegemoet komen. Het ylang-ylang type mag trachten meer zelfvertrouwen te krijgen en die uit te stralen naar de omgeving.

Alleen door deze houding aan te nemen, krijgt de partner ook vertrouwen. Spiritueel Deze zoet geurende olie roept gevoelens van vrede op en verdrijft kwaadheid, die immers een obstakel vormt voor meditatie, het brengen van genezing en andere spirituele activiteiten. Ylang-ylang is echter ook eer zeer slaapverwekkende olie en het is dus niet aan te raden haar vlak voor het begin van een meditatiesessie te gebruiken. Sommige mensen vinden de zoetheid van de geur een beetje te veel van het goede en enigszins weeïg ; het is dus vaak beter de olie te mengen met bergamot of melisse, wat de kalmerende eigenschappen ervan zal versterken en bovendien de geur ervan zal verbeteren.

Helpt om je verwachtingen naar de ander los te laten.
Zeer slaapverwekkende olie.
Zeer zoet, goed te mengen met Bergamot waardoor de kalmerende eigenschappen zich versterken en de geur wordt wat minder zoet.
Verdrijft boze gevoelens en geeft een gevoel van vrede.
Geeft vertrouwen en geborgenheid.

  • Voorkomt hyperventilatie
  • Bloeddruk verlagend
  • Krampstillend
  • Bij koorts
  • Bij slapeloosheid
  • Vertraagd een te snelle ademhaling en te snelle hartslag.

©Atlantis centrum