Hey hallo,

Leuk dat je hebt mee gedaan met welk dier spreekt je aan?

Elk dier die je tegen komt, over droomt, bang voor bent of juist van houdt, heeft voor jou een boodschap. De teksten komen uit het boek van Christiane Beerlandt: als de dieren spreken konden.
Hieronder vind je de boodschap van jouw dier naar keuze.
Heb je vragen?
Stuur mij gerust een berichtje of een email!

Groetjes van Miranda

Egel – Wees niet koppig en weerspannig. Volg net als de egel je gevoel zonder twijfel. Je mag je veilig en beschermd voelen in jezelf. Zet door, stop niet. 
Na het genoeg gedaan te hebben, mag je je overgeven aan een rustpauze. Je groei, je mag verder reiken, verwerken en integreren. Ga door zegt de egel je, zoek verder naar nieuwe sleutels om de weg te vinden naar hogerop, naar dieper, naar verder. Doe maar, zoek maar je komt er wel! Maak je geen zorgen. Wees consequent, laat je niet afleiden of emotioneel in details te verzanden. Hou er mee op alles te willen in vakjes te stoppen en bekijken en bestuderen…het gaat toch om één en dezelfde doorlopende lijn? Het leven vraagt toch dat je die lijn niet onderbreekt, niet in stukjes hakt? Dat je doorlaat en laat zijn. Rem jezelf niet af en hou je niet bezig met dingen die een doorlaten zouden verstoren.  Laat het van je schouders glijden. Laat het je niet raken!  Vertrouwen en geloof zijn noodzakelijk, zonder daarom overmoedig te worden. De overmoed van Egel wordt hem soms fataal.

Spin –De spin vraagt je: zie jij jezelf? Toon je zelf eens.
Laat je gevoelens, je productieve energieën maar stromen, laat los, laat vrij.
Kom in nauw contact met jezelf.
De spin vraagt je om zintuiglijk de wereld te verkennen zodat je ten volle bewust wordt van wat je voelt, smaakt, proeft, hoort of ziet. Leer je grenzen te voelen, te verkennen, te verleggen.
Blijf heel dichtbij je zelf in eenheid met je zintuiglijke gewaarwordingen.
Voel, ervaar, leef! 

 

Naaktslak – Zij wijst je op risico’s die niet hoeven genomen te worden, ook al doet zij dat soms wel.
Draag goed zorg voor jezelf.
Wanneer je over een afgrond heen moet, doe het dan met de grootste omzichtigheid en neem geen enkel risico.
Kijk goed uit je ogen en weet wat je doet: ga doordacht en langzaam te werk indien het om een moeilijke operatie gaat.
Weet dus wat je doet, niets overhaast!
Weet dat niets moet!
Wees niet koppig volhardend in het blijven ondernemen van voor jou moeilijke  ondernemingen.
Doe niets wat je niet wilt. Speel niet met vuur. Je hoeft je niet te bewijzen, niet voor een ander en zeker niet voor jezelf. Maar voor wie zich terug getrokken heeft en zich niet veilig voelt zonder “huis” zegt de naaktslak: leef! Wees niet bang, verschuil je ware ik niet langer en kom maar naar buiten uit je holletje.
Aanzie het leven. Schuw niet, vlucht niet.
Openbaring De naakte waarheid omtrent jouw zijn.

 

Roodborstje – Zit niet stil, kom in beweging, doe iets. Sluit eerst warme vriendschap met jezelf dan pas kun je je vriendschap uitdragen, delen met anderen. Je hoeft je aan niemand vast te klampen. De vreugde om het leven in jezelf vin de,  trouw zijn aan de eigen ritme, doorgaan wanneer je voelt te moeten doorgaan, je innerlijke dynamiek volgend,  nooit jezelf inhouden om aan iets of iemand buiten jezelf te blijven hangen. 
Beleef vreugde aan je eigen zijn. 
Bevrijding betekend  de weg vrijmaken, je ontdoen van beknelling. Keuzes maken, je gevoel volgen.
Trouw zijn aan jouw echte zelf.

 

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *