1 Wie is de zwarte Engel

We hebben het vaak over Engelen, maar wie of wat zijn zij nu eigenlijk?
We kennen allemaal de witte Engel, de Aartsengelen.
Maar welke en wat doen de Engelen nu eigenlijk?
Een andere kijk op de vele verhalen en wat men heeft aangeleerd over de Engelen.
Het Al heeft de Engelen geschapen, de eerste Engel was Lucifer, de lichtdrager.
Daarna zijn er nog vele Engelen geschapen, 12 Aartsengelen en Lucifer, dertien in getal. Er zijn dertien zielen groepen die onder leiding staan van een Aartsengel.

Engelen zijn de boodschappers tussen het Al en de zielen, het zijn wezens met een hoger trillings nivo. Dat is de rede dat we ze niet kunnen zien, je kunt ze wel voelen. Engelen zijn wezens zonder ziel en een eigen wil, deze heeft de mens beide wel.
Na de Engelen zijn de zielen geschapen, de eerste ziel was Sananda, Jezus, die de zoon van het Al wordt genoemd.
Vele bekende profeten en mensen komen uit deze zielen groep, Mohamed, Krishna, Mozes, Moeder Theresa, Nelson Mandela en vele anderen.

Deze zielengroep, dit is de eerste zielengroep, staat apart van de anderen, dit zijn de zuiveren zielen die naar de aarde komen om de mens te laten ervaren hoe ze mogen leven. Ze maken een vrijwillige keus om dat te doen, ze hoeven niet terug naar bv. de aarde, zij zijn volmaakt als ziel.

Lucifer was de eerste Engel, deze had veel macht en kon ook scheppen onder de hoede van het Al. Maar hij wilde gelijk zijn aan het Al, daarom heeft het Al, Lucifer een speciale opdracht gegeven. Namelijk het negatieve in de wereld te versterken, met het doel dat de zielen die de reis naar de wereld gingen maken door het negatieve zouden gaan zoeken naar het positieve, het Al.

Toen het Al zei en er is Licht verdween de duisternis niet, beide zijn nog steeds aanwezig. Het doel ervan is dat positief en negatief, aantrekken en afstoten, door naar het negatieve te gaan kijken met een andere kijk kan je de weg naar het positieve terug vinden.

Als je bewust bent wat het Licht betekend, dat alles voortkomt uit één bron, het Al, dus ook het duister, het negatieve komt bij het Al vandaan. Er is dus maar een energie, er kan geen anderen bestaan. Deze energie is licht en duister, positief en negatief gelijktijdig, ook de trilling heeft er niets mee te maken. Iets wat hoger of lager trilt kan de mens niet waarnemen, dus wat wij zo benoemen is eerder een snelle of langzame stroming van de energie. Dit is wat wij zielen ervaren, de botsing tussen snel en langzaam, dit is wat we leven noemen.

Lucifer kreeg de opdracht om in het duister zijn werk te doen,daar ligt zijn kracht. Maar deze kracht is altijd onderdanig aan het Al. Omdat ook Lucifer een schepsel is van het Al, het Goddelijke. Zo werkt Lucifer om de zielen uit te dagen hem te volgen, maar gelijktijdig om de richting van het Licht weer terug te vinden.
Lucifer veranderde zijn naam in Satan, de Zwarte Engel. Hij doet en gebruikt alles om de ziel te verleiden of af te leiden.
Hij heeft de macht om de ziel te laten ervaren dat hij bv. een Engel van het licht is, zo laat hij zich ook ervaren. Hij kan dit omdat hij geschapen is uit het licht van het Al , hij kan zich voordoen als een gids, als een mens, die het goed bedoeld. Hij zorgt ervoor dat er op spiritueel gebied van alles gevonden wordt, zoals nieuwe energieën, geneesmethodes, enz. maar ook op aards gebied zorgt hij voor de uitdaging, zoals we moeten leren, naar school. Luisteren, gehoorzamen, carrière maken, werken, een gezin stichten, huizen, auto’s, vakanties alles gebruikt hij om de ziel te verleiden.

Materie is oké, zolang je het gebruikt voor het leven, maar de mens heeft niet meer genoeg.

Ook gebruikt hij alle symbolen die je maar kan bedenken, inwijdingen, rituelen, ja zelfs muziek wordt door hem gebruikt, alles mag hij gebruiken om de ziel te uit te dagen.
En allemaal met het doel weer te veranderen, te zoeken, naar het positieve, vele mensen denken dat te doen, maar veranderen totaal niet.
De angst heeft hen in zijn greep, aangeleerd door ouders, die ook niet anders weten, opvoeders, leraren enz.
De angst om te veranderen.
Deze angst is aangeleerd, het Al (God) straft en Satan brengt je naar de hel als je niet luistert.

De mens heeft altijd, vanaf het begin der mensheid, het duister als een vijand gezien. Vele hebben daar misbruik van gemaakt om de mens te onderwerpen, klein te houden.
Maar Lucifer, Satan wil de mens alleen maar terug brengen naar zichzelf. Door te ervaren door het negatieve heen te gaan.
Vraagt niemand zich af waarom alles zich steeds herhaald, heeft niemand die dit leest zichzelf afgevraagd waarom, alweer die zelfde shit?
Natuurlijk wel, maar heel weinig die er wat mee gedaan hebben.

Wat kun je dan doen? Heel simpel veranderen, naar het tegenovergestelde kijken.
Van Negatief naar Positief.

Bedenkt dat, Het LICHT niets nodig heeft, het is volmaakt.

Het duister heeft alles nodig en gebruikt dit ook.

R v Meerten
09-10-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *