21

Wat is spiritueel en wat is het verschil met paranormaal?

Heel simpel spiritueel is wie je werkelijk bent en paranormaal is wie je niet bent.
De misvatting is eigenlijk dat paranormaal je belangrijk maakt, je hebt een gave en je kan daardoor andere mensen helpen en genezen.
Maar spiritueel wat is dat eigenlijk echt? Geen idee, maar voor mij is het dus wie je werkelijk bent, een stukje vormloze energie. Vanuit de bron, de alles omvattende energie, heeft een stukje energie plaats genomen in een aards lichaam. Een mens in wording, dat stukje energie ook wel genoemd een ziel, heeft het lichaam bezield. Bezieling is een groei naar bewustwording, een leven om te gaan ervaren en daardoor bewust worden.
De ziel is dus een stukje energie van het Al of als je het zo wilt noemen God. Deze totale energie is overal aanwezig en is alles omvattend, bevat dus alle zielen.

Wat is de bedoeling als ziel om naar de aarde te komen? Te ervaren, bewust te worden van deze ervaring, het te gaan leven en het eigen maken van deze ervaring, zodat het een herinnering wordt en zo dit niet meer hoeft te ervaren.
Wat is een ervaring, alles wat er in je leven gebeurd zowel positief als negatief, ervaring is de emotie die erin verborgen zit of duidelijk te zien is. Dat is wat de ziel komt doen om zo te groeien in de emotie en zich weer kan herinneren wie en wat de ziel werkelijk is. Een schepper, een creatief wezen die alles weet en kan scheppen ook als mens is dit mogelijk.
Maar de mens kan zich niet herinneren hoe dit kan, we zijn het vergeten, daarom worden we mens en mogen ervaren.
Alleen het aardse leven geeft ons tegenpolen, vaak in een negatieve vorm, maar hier ligt dus juist de kracht van het ervaren. Ervaren is dan ook gelijk veranderen, veranderingen in je leven neer gaan zetten.

Wat is er gebeurd en waarom maken wij deze aardse reis als ziel?
Onze reis hier op aarde geeft ons de mogelijkheid om emoties te ervaren, dat is niet altijd negatief, want blij zijn is ook een emotie.
Hoe kan het dat wij dit niet meer weten, dit wordt ons al afgeleerd tijdens de zwangerschap, na de geboorte gaat dat gewoon verder. We kunnen ook niemand de schuld hiervoor geven, onze ouders niet, onze leraren niet. Die doen hun best om ons op te voeden met de normen en waarden die zij ook hebben meegekregen. Door onze opvoeding en alles wat ons wordt (aan)geleerd krijgen wij alleen het aardse aangeboden. Luisteren, leren en dan werken, een gezin en vul maar in. Maar is daar wat mis mee, ja en nee, ja, omdat ons niet verteld wordt wie we zijn en nee het aardse hebben we nodig om te leven.

We zouden beide mogen ontvangen en dat is niet gebeurd, sterker nog we worden er bij weg gehouden. En als we dan toch nieuwsgierig dan worden we op een dwaalspoor gezet, zoals het paranormale spoor.
We krijgen op onze aardse reis alles mee wat we nodig hebben, zoals onze vijf zintuigen die we mogen gebruiken zoals bedoeld, voor ons zelf.
Onze zintuigen zijn in het paranormale belangrijk gemaakt, je bent helderziend, je kan anderen helpen. Dit is niets meer dan anders naar de dingen kijken die in jouw leven naar voren komen.
Ander probleem is als je dus helderziend bent en je geeft adviezen, handsvaten aan de ander, dan zullen de meeste er niets mee doen. Sterker nog een groot deel van de mensheid blijft deze mensen achternalopen in de hoop dat zij hun problemen oplossen. En dat is de grote leidraad op aarde, een ander helpen, blijven helpen en het resultaat is dat jij als mens niet bij jezelf komt. Je leeft niet je eigen leven maar dat van anderen, door aangeleerd gedrag, de waarheid van anderen is wat je volgt.

Ga maar eens bij jezelf kijken en zoek eens naar iets wat honderd procent van jezelf is, dat is haast onmogelijk. Dit komt omdat wij overspoeld worden met zoveel uitdagingen dat we niet meer aan onszelf toe komen. Een v.b. is de mens moet meer bewegen, wat gebeurd er iedereen gaat sporten, sportscholen, wedstrijden, competities. Wij of ik ben beter, ik heb die norm gehaald , nu is sporten prima, maar de manier waarop en steeds weer die uitdaging erin. Het wordt ook steeds extremer, juist om weer mensen over te halen om dat te gaan doen, het is nooit meer genoeg. Gevolg is dat mensen zich heel snel vervelen en steeds weer iets nieuws moeten ondervinden. Dat is het gevolg van het vele wat we kunnen doen en als we dan niets te doen hebben dan moeten we snel weer aan de gang, tijd om ziek te zijn hebben we hierdoor ook niet meer, met alle gevolgen op lange termijn. Maar ook die willen we niet zien, ik leef nu en moet nu genieten, gelukkig zijn.
Ander stuk is in het spirituele dat we ervandaan worden gehouden, het is raar, vreemd, eng en niet van deze wereld. Maar als je ingaat zien dat jij dat juist bent, dat dit het is wat je hier op aarde komt doen, jezelf zoeken.

Dat is het resultaat van eeuwen lang manipulatie door geloven, regeringen, enz. en waarom? Omdat de mens niemand nodig hebt als zichzelf, de maatschappij is zo geregeld dat wij iedereen en alles nodig hebben en denken dat we het niet alleen aan kunnen

R v Meerten
12-12-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *