Rozenhout € 12,50Rozenhout

Latijnse naam: Aniba Rosaedora Ducke
Gebruikt deel: Hout
Plantenboodschap: Ik laat je je middelpunt zien
Chakra: Kruin chakra

Olie: Kleurloze tot lichtgele vloeistof met een heel zoete, houtachtige, bloemengeur met een pittige (specerijachtige) toets.

Mengt goed met de meeste oliën, vooral met citrus, hout en bloemen. Geeft body en rondt scherpe kantjes af

Spiritueel
Rozenhoutolie wordt in het bijzonder geassocieerd met de kruinchakra en kan onder de juiste omstandigheden het effect hebben dat deze chakra zich opent. Het is van belang te weten dat dit alleen maar zal gebeuren als de betrokken persoon daaraan toe is. Het lijkt er dus op dat het effect van deze olie zeer sterk afhankelijk is van de intentie van degenen die haar gebruiken. Als het zonder die specifieke intentie wordt gebruikt of uitsluitend omwille van zijn lichamelijke werking, lijkt rozenhout geen invloed op de kruinchakra te hebben.
Het gebruik van rozenhout is zeer waardevol tijdens een meditatie of ter voorbereiding van een genezing of andere activiteiten op het spirituele vlak. De olie heeft ook een algemeen kalmerende invloed zonder sufheid te veroorzaken, en ook dit komt de meditatie ten goede. Verder werkt rozenhout als een subtiel maar waar afrodisiacum.
Rozenhoutolie wordt gewonnen uit een boom die thuishoort in het regenwoud van de Amazonerivier. De vernietiging van dit natuurgebied heeft de nog beschikbare hoeveelheid olie al sterk doen verminderen, terwijl er geen olie bestaat die rozenhout volledig zou kunnen vervangen. We zullen dus moeten besluiten deze olie alleen in te zetten als dit echt nodig is, zodat wij bij ons werk niet bijdragen aan de verdere vernietiging van het regenwoud. Ook zouden wij onze meditaties en onze acties kunnen richten op het behoud van de regenwouden en op het herstel van onze prachtige planeet tot een ongeschonden geheel.

Deze olie heeft een harmoniserende werking op beide hersenhelften en werkt ontspannend op de geest.
Herstellend effect bij vermoeidheid, zeer ontspannend.
Herstel het emotionele evenwicht.
Verdrijft negatieve gedachten, maakt het hoofd weer helder.

– Griep, Verkoudheid ,Hoesten, Keelontsteking, Koorts
– Hoofdpijn (Stress gerelateerd)
– Misselijkheid
– Vermoeidheid, Stress, Helpt bij een Jetlag

*bij vermoeidheid: meng 5 druppels rozenhout, 5 druppels sandelhout en 5 druppels ceder met 25 ml. amandelolie. Hiermee naar behoefte masseren.
*bij geïrriteerde huid: meng 5-10 druppels met een eetlepel St. Janskruid olie en wrijf hiermee de geïrriteerde plaatsen in.
*bij rimpels, huidaandoeningen: meng 8 druppels met een eetlepel tarwekiemolie en behandel de huid 2 maal daags.
*verdampen: 8-10 druppels in de aromalamp zorgen voor een goed humeur, een ontspannen atmosfeer en een heerlijke geur in de kamer. Om het huis te aromatiseren kan men tissues met 5-10 druppels op de centrale verwarming leggen.

©Atlantis centrum