Rozemarijn € 5,95Rozemarijn

Latijnse naam: Rosmarinus Officinalis ct. Kamfer
Gebruikt deel: Plant
Plantenboodschap: Ik maak dat je weer zin krijgt
Chakra: Derde oog, zonnevlecht

Olie: Een kleurloze of lichtgele, dunne vloeistof met een sterke, frisse, muntachtige, kruidige geur en een houtachtige, balsemachtige ondertoon.

Mengt goed met wierook, lavendel, lavandin, citronella, oregano, tijm, basilicum, pepermunt, cistusroos, elemi, cederhout, petitgrain, kaneel en andere oliën van specerijen.

! Niet gebruiken bij een hoge bloeddruk of epilepsie
! Niet gebruiken tijdens de zwangerschap
! Bij gebruik aan het einde van de dag kan de olie slapeloosheid veroorzaken

Psychisch
Rozemarijnessence zuivert lichaam en geest en stimuleert een blijde en optimistische sfeer.
Verdamp deze olie als je moe bent of in de put zit. Op trage, apathische, chaotisch denkende, fysisch verzwakte of geestelijk uitgeputte mensen heeft deze essence een opwekkende en verwarmende werking. Rozemarijn maakt actief en is uitstekend geschikt voor mensen die met een nieuwe onderneming moeten beginnen maar niet weten hoe ze die moeten aanpakken.

Psychologisch
Het rozemarijntype is niet gelukkig. Hij is boos omwille van het onrecht dat hem aangedaan wordt. Hij onderdrukt gevoelens van kwaadheid en wrok en ondermijnt zichzelf. Deze gevoelens draagt hij sedert lang met zich mee. Soms reageert hij ze af op de omgeving door een geïrriteerde en ongeduldige houding aan te nemen. Als hij gelukkig en evenwichtig wil worden dan zal hij eerst zijn hart moeten opruimen van al de negatieve gevoelens die daar woekeren. Hij zou op een keer, als er niemand bij is, al de haat- en wraakgevoelens moeten uitschreeuwen zodat zij geen kans meer krijgen zich met angels vast te hechten aan zijn hart. Alleen op die manier kan hij zijn hart daarna vullen met positieve en optimistische gevoelens.

Spiritueel
Deze olie is een paranormale beschermolie ; het is heel nuttig elke ochtend als eerste handeling, dus voordat je je blootstelt aan invloeden van buitenaf, deze olie voor dat doel te gebruiken. Ze beschermt tegen invloeden waarvan we ons bewust zijn en waar we misschien bang voor zijn als tegen invloeden waarvan we geen idee hebben, maar die we desondanks dagelijks ondergaan. De ochtend is de meest geschikte tijd voor het gebruik van rozemarijn, omdat de olie lichamelijk gezien stimulerend werkt en het gebruik ervan later op de dag kan leiden tot slapeloosheid.
De olie kan ook thuis gebruikt worden ter bescherming. Gebruik haar in een aromalapje of een verstuiver. Rozemarijn is een van de planten waarvan in het middeleeuwse Europa gebruik werd gemaakt om kwade geesten die in mensen of plaatsen huisden uit te drijven. Daartoe werden de gedroogde takjes van de plant verbrand. Je zou de plant ook op deze manier kunnen gebruiken, als een alternatief voor de essentiële olie.
Met betrekking tot de chakra’s is rozemarijn van bijzondere betekenis voor de voorhoofdchakra. In de klassieke aromatherapie staat de olie bekend als een ‘hoofdolie’, anders gezegd, het is een olie die stimulerend werkt op de hersenen en op de mentale activiteit. Op fijnstoffelijk niveau wordt rozemarijn in verband gebracht met helderziendheid en het vermogen helder te kunnen denken ; hij kan overal waar behoefte aan bestaat aan helderziendheid goed van pas komen. Op het hoogste fijnstoffelijke niveau kan hij de ontwikkeling van helderziendheid bevorderen.

– Griep
– Hoofdpijn
– Verkoudheid
– Bij een slechte bloedsomloop
– Verjaagt insecten

©Atlantis centrum