Meidoorn

De meidoorn is een boom waar je niet gemakkelijk contact mee krijgt. Omdat de meidoorn heel druk bezig is met het zorgen dat hij krachtig genoeg is om te kunnen geven.

De meidoorn is maar klein maar voelt zich zo groot als een kastanje. Verwart hem ook niet met zijn broertje de sleedoorn.

Met zijn mooie witte bloemschermen waar de rode draden doorheen lopen die naar het hard gaan. Kan je zien dat hij goed voor hart en bloed is. Door de doornen die aan hem zitten kan je zien dat hij zichzelf goed kan beschermen en als je hem als haag neerzet beschermt hij alles wat daar binnen zit.

De bloemschermen kalmeren ook bij het zien en het ruiken ervan.

 

 

Boodschap:

Ook al ben ik bezig met het beste van mij te geven, ik ben er voor jou.

Jij mag mij gebruiken voor bescherming.

Voor kalmering en om in een rustige maar constante stroming van bloeddruk en hartslag.

Ik bescherm zodat jij tot rust kan komen. Terug in je kracht kan komen en kan blijven. Om vanuit de rust en kracht in jezelf weer naar buiten toe te treden.

Ik kalmeer, reguleer en versterk.

Kom tot kalmte en geef jezelf wat je nodig heb.

 

Gebruik:

Als thee of capsules of tinctuur bij:

– Hart en bloedsomloop: Doorstroming verbeterend. Kalmerend en regulerend bij hartkramp (angina pectoris) en andere nerveuse hartaandoeningen. Ritmestoornis, hoge bloeddruk en ader verkalking.

– Zenuwstelsel: algeheel Kalmerend en verstekend bij prikkelbaar, geïrriteerd gedrag, slapeloosheid en zenuwkrampen. Nerveuse overgangsklachten en hyperventilatie.