Eik

Een krachtige stevig boom. Die heel oud kan worden. Van oudsher ziet met de eik als een hele wijze boom. Hij staat voor de universele levenskracht en stroomt voor iedereen. Hij is de vader en moeder tegelijk. Een boom aan wie je je verhaal kwijt kan en die alles weet.

De eik staat op zichzelf. Heeft van niemand iets nodig waardoor hij star over kan komen. Hij past dan ook bij het type mens wat graag alles zelf doet. Op zijn eigen benen staat waardoor hij soms ook vergeet dat je het iets allemaal alleen hoeft te doen. En dat je soms ook de ander mag vragen om hulp.  Maar ook het type mens dat altijd de wijze raad geeft. Weet dat deze boom er ook voor jou is.

Als je een eik tegen komt is het niet moeilijk om in contact te krijgen met de boom. Je hoeft er geen moeite voor te doen alleen maar open te staan en de boom zal je een oplossing geven of een opbeurende suggestie zonder dat je ook maar iets vertelt heb. Het enige wat jij hoeft te doen is voelen, luisteren en volledig hier voor open te staan.

De eik brengt harmonie, evenwichtigheid. Geeft kracht, geborgenheid, stabiliteit, warmte, inzicht en begrip en je leert je eigen grenzen kennen. Hij staat ook nog voor zinvol leven, vruchtbaarheid en bescherming

Gebruik:

  • Eikelkoffie helpt tegen jeugdpuistjes en acne. Werkt reinigend.
  • Als goede vriend aan wie je alles kwijt kan.