Brandnetel

De brandnetel is een krachtige voorjaarskruid wat helpt bij het reinigen van je lichaam.

 

De brandnetel is ook een plant wat prikkelbaar is als je hem aanraakt. Hij past dan ook bij het type mens wat snel

geprikkeld en geïrriteerd is. Hij helpt je dan ook met doorstromen zodat jij het niet hoeft vast te houden in je lichaam en je er geen last van hoeft te krijgen.

De boodschap is:

Wordt wakker en stroom. Prikkel jezelf van binnen uit zonder boos te hoeven zijn op jezelf of de ander. En als jij weer stroomt krijg jij de ruimte om weer vrij en open door het leven te gaan.

Sta waar je wil. Leef en doe je te goed aan wat er is door volledig naar je eigen lichaam te luisteren. Zonder angst, zonder jezelf klem te zetten. Zonder te doen wat niet goed voor jou is.

Zie mij als je grote voorbeeld.

Groot en krachtig. Mijn eigen ruimte in nemen, Met een doorzettingsvermogen door het leven gaan en je niet zomaar laten tegen houden.

In het voorjaar kan je het verse kruid gebruiken in combinatie met kleefkruid om het gehele lichaam te reinigen. Waardoor alle afvalstoffen die je in de winter heb opgeslagen kunnen wegstromen.

Als je brandnetel in zalfvorm gebruikt kan je het gebruiken als trekzalf. Hij helpt bij het zuiveren van je huid en trekt de jeuk er uit. Bij jeuk, droog eczeem, netelroos, acne psoriasis en brandwonden.

Hij werkt ook bij bloedarmoede en vervuild bloed, urineweg problemen en bevordert de haargroei.

 

Gebruik:

  • Zowel vers als gedroogd als thee.
  • Als tinctuur.
  • Als zalf bij eczeem.
  • Als soep.
  • Als meststof in de tuin.
  • Als lotion voor huid en haar.

 

Bij gevoeligheid voor histamine NIET gebruiken!