Pepermunt € 5,75Pepermunt

Latijnse naam: Mentha Piperita
Gebruikt deel: Plant
Plantenboodschap: “Kijk en besef”
Chakra: Zonnevlecht en keel chakra

Olie:
Een lichtgele of groenige vloeistof met een zeer penetrante, grasachtige, muntachtige kamfergeur.

Mengt goed met benzoë, rozemarijn, lavendel, marjolein, citroen, eucalyptus en andere muntsoorten.

! Pepermunt beïnvloedt de werking van homeopathische geneesmiddelen negatief, daarom niet gebruiken als u deze medicijnen neemt

Psychisch
Pepermuntolie heeft een kalmerende werking als men geestelijk of intellectueel uitgeput is. Verdamp deze olie in de studentenkamer of waar intellectuele arbeid wordt verricht. Deze essence zuivert en geneest de omgeving van onrust en spanningen en heeft een kalmerende invloed op overspannen mensen.

Psychologisch
Het pepermunttype voelt zich bedreigd in zijn individualiteit en heeft te kampen met minderwaardigheidsgevoelens. Deze persoonlijkheid moet zijn zelfvertrouwen terug krijgen. Hij moet eerst leren zich te ontspannen. Daarna kan hij eens gaan kijken of er geen leuke hobby bestaat waarin hij zijn creativiteit kwijt kan en waar hij zich helemaal kan laten gaan.

Spiritueel
Pepermunt werkt op het ego en verdrijft gevoelens van hoogmoed en eigendunk. Ze helpt ons tevens minderwaardigheidsgevoelens te overwinnen – en dat is niet zo vreemd als het lijkt, omdat achter hoogmoed en arrogantie immers dikwijls een minderwaardigheidscomplex schuilgaat. Pepermunt wordt geassocieerd met reinheid, als zodanig is ze een steun voor mensen die een ethisch hoogstaand leven wensen te leiden.

– Kiespijn  – Verkoudheid  – Vermoeidheid
– Reisziekte
– Migraine – hoofdpijn
– Spierpijn

Toepassingen
Bij slechte adem; 1 druppel Pepermunt op een tandenborstel doen en 2 maal per dag poetsen. Of 5 druppels Pepermunt in een glas water doen en dit drinken.
Bij hoofdpijn, migraine; 2 druppels Pepermunt op de slapen smeren. Bij muggenoverlast; voor het slapen 2 tot 3 druppels Pepermunt op het kussen sprenkelen.
Bij tand- en kiespijn; 1 druppel Pepermunt op de pijnlijke tand/kies smeren.  Verdampen: enige druppels Pepermunt in de auto, verhogen de concentratie tijdens het autorijden.
Bij astma; de ontkrampende werking van Pepermunt maakt het tot een waardevol dampbad bij astma. Meng 6 druppels Pepermunt in een schaaltje heet water en damp dagelijks 10 minuten.

©Atlantis centrum