Patchouli € 9,95Patchouli

Latijnse naam: Pogostemon Cablin
Gebruikt deel: Plant
Plantenboodschap: Ik geef je inzicht,zodat je het bij de wortel kunt uitroeien
Chakra: Heiligbeen

Olie: Een amberkleurige of donkeroranje, stroperige vloeistof met een zoete, rijke, kruidige, aandachtige geur die beter wordt naarmate de jaren verstrijken. Mengt goed met cistusroos, vetiver, sandelhout, cederhout, eikenmos, geranium, kruidnagel, lavendel, roos, neroli, bergamot, cassia, mirre, mekkabalsem, scharlei, en oosters getinte geuren.

– Voor dromerige mensen
– Mensen die de neiging hebben zichzelf voorbij te lopen en hierdoor niet goed in contact zijn met hun
eigen lijf.
– Brengt evenwicht en rust

Je eigen ruimte innemen, je eigen grenzen verleggen.
(Moeite hebben met het verleggen van eigen grenzen of juist over je eigen grenzen of die van anderen heen gaan)
Leer je eigen grenzen kennen en te beschermen.

– Verhoogt de helderheid van geest en objectiviteit.
– Is goed bij depressie, angst en stress.
– Helpt je om fysiek goed te aarden en te integreren en zorgt ervoor dat je contact houdt met het
fysieke zelf.
– Bij het gevoel hebben van buiten het lichaam te leven, niet in het hier en nu zijn.

Spiritueel : Patchouli olie heeft een diepbruine, soms naar rood neigende kleur en verspreid een sterke, aardachtige geur. In de parfumbereiding zou men de geur karakteriseren als een bastoon en dat geldt in dit geval ook op het subtiele niveau. De olie wordt geassocieerd met de wortelchakra en heeft daarop dan ook een versterkende een aardende invloed. Ze werkt ook op de tweede chakra; veel deskundigen beschouwen patchouli dan ook als een afrodisiacum. De tweede chakra wordt ook in verband gebracht met de waterige elementen in het lichaam – patchouli bevordert de vochtafvoer uit het stoffelijke lichaam. Patchouli heeft speciaal waarde voor dromers en mensen die de neiging hebben hun stoffelijke lichaam te verwaarlozen, die het gevoel hebben dat zij buiten dat lichaam leven. Dat is overigens een bekende valkuil voor veel mensen die zich op een spiritueel pad begeven ; misschien hechten zij zo veel belang aan hun mentale/spirituele ervaringen dat dat ten koste gaat van het lichamelijke welzijn Patchouli helpt ons onze energie te aarden en te integreren en zorgt ervoor dat we voeling blijven behouden met ons fysieke zelf Deze olie moet alleen in uiterst kleine hoeveelheden worden gebruikt. Sommige mensen vinden de geur ronduit onaangenaam en daardoor kan de goede uitwerking die ze anders zou hebben, teniet worden gedaan. Het werkt misschien beter om haar in kleine hoeveelheden met een andere olie te mengen.

Toepassingen:
Aambeien; 5 tot 8 druppels Patchouli in een eetlepel Amandelolie of 50 druppels in 50 ml. St. Janskruid-olie en hiermee de pijnlijke plaatsen deppen.
Onzuivere huid, eczeem, jeugdpuistjes, jeuk, kloofjes, wondjes en zweertjes; 15 tot 20 druppels Patchouli in een glas gekookt water en hiermee de huid 1 maal per dag deppen of afspoelen. Eczeem; meng 5 tot 10 druppels Patchouli met 50 ml. basis olie en wrijf hier het eczeem dagelijks mee in.
Nat eczeem eerst behandelen met Aloë Vera gel of Tea Tree.

©Atlantis centrum