16

In een land waar vrijheid altijd heel hoog stond aangeschreven zijn we nu geworden tot een volk van meelopers. Uiteraard niet allemaal, maar toch het lijkt wel of Nederland in slaap is gevallen. En niet alleen Nederland, maar ook Europa en vaak denk ik dat de gehele wereld de ogen sluit.
Zijn we dan zo verdoofd, blind en doof geworden? Dan vraag ik me af waardoor dit kan, hoe kan het dat miljoenen mensen zo leven alsof er niets aan de hand is.
Hebben ze zo’n vertrouwen in hun leiders of is het dat ze niet meer weten wat de werkelijkheid is. Hebben dan eeuwen van manipulatie dan toch succes gehad, volgens mij wel. Deze georganiseerde manipulatie en nee ik geloof niet in complot theorieën, heeft eeuwen lang zijn gang kunnen gaan. Deze manipulatie is constant veranderd en aangepast, aan de tijd, aan de cultuur, aan de vraag van mensen, aan het land waar iedereen woont.

We zijn de laatste honderd jaar steeds sneller gaan leven, van lopen, naar vervoer, trein, bus, auto’s, fiets, brommers, e-bike, van elkaar bezoeken, brieven sturen, televisie, telefoon, mobiel, internet, e-mail, whatsapp. Steeds sneller krijgen we nieuws te horen, steeds meer mensen zeggen geen nieuws meer te willen horen of zien.
We reizen het heelal in, naar mars en andere verre planeten of sterren en toch we wonen nog steeds op de aarde. De aarde die ons alles levert wat we nodig hebben, hoe vreemd is het toch dat duizenden jaren van natuur geneeskunde in honderd jaar is weg gegooid. Sterker nog het wordt bestempeld als kwakzalverij omdat de wetenschap ons heeft verteld dat wat zij maken bewezen is dat het werkt. Maar wie zoekt dat uit, wie kritische vragen stelt wordt uitgelachen. Ook nu zie je weer heel veel kritiek over het inenten en niemand vraagt zich af waarom met je bang zijn als je kind is ingeënt? Een argument is de eerste paar maanden kan een kind ziek worden, ja oké maar dat geld dan voor ieder kind dat niet is ingeënt. Dus een baby van twee maanden kan besmet worden door een kind van 2 jaar die niet is ingeënt, daar kan ik in meegaan. Dus moeten we dan gaan inenten als het kind direct is geboren?

Vele ziektes zorgen ervoor dat het kind een afweer systeem ontwikkeld, ja dat gebeurd dus ook door het inenten. Is dat al door de wetenschap bevestig of weer een verhaal waarvan we aannemen dat het waar is. We nemen alles zomaar aan, we gaan ervan uit dat het klopt. Deze manipulatie werkt dus prima.
Er zijn zoveel voorbeelden van kudde gedrag, er zijn er die tegen zijn en dan komt er gelijk een groep die voor is.
Ook geld de drijfveer van ons leven, waar komt het vandaan, kan je het zomaar maken, ja dus, de banken doen dat. Er staat niets meer tegenover, ze drukken gewoon bij, de regering verteld ons dat er een staatsschuld is, dus moeten we bezuinigen. Ja als er teveel geld op de markt komt gaat het ook niet goed, dat klopt, dus worden wij in toom gehouden door, leningen hard te werken. En ons te vertellen als je dat doet of koopt dan……….Zie de huizenmarkt, te duur en te weinig wordt bewust in staand gehouden.
Vreemd gedrag is dat eigenlijk, we zijn verdwaald en weten niet meer wat waar is en niet waar is. En we nemen niet meer de moeite het uit te zoeken, het is teveel geworden om ergens de waarheid te vinden.
We luisteren naar mensen die het zgn. weten, er voor geleerd hebben, die een overtuiging daardoor hebben dat het allemaal klopt en waar is.

Als je kijkt naar de zorg, het ziek zijn, het beter worden, zou dat volgens jou nog kloppen.
Ziek zijn mag niet meer in deze maatschappij, ook werkeloos zijn mag niet, want dan ben je lui. Als je dan thuis komt te zitten door ontslag of ziekte dan wordt er al gauw gezegd ga wat anders doen, je kan best nog wel wat.
Een kudde van mensen die volgzaam meelopen en heel hard roepen dat ze een eigen wil, een keus hebben en dat ook doen. En niet in de gaten hebben dat ze geen eigen wil of keus meer hebben, dat denken ze maar door alles wat ze aannemen als waarheid. Want bedenk dat er voor iedereen iets is waardoor ze mee gaan lopen.
Merken van, clubs, sport, werk, kleding, mobiels, vakanties, onze voorkeur is beïnvloed door alle reclame en van wat we om ons heen zien.

Iedereen mag daar uit kiezen en doet dat uit vrije wil, maar jou hersenen zijn zwaar beïnvloed erdoor. Heb jij je weleens afgevraagd waarom jij een bepaalde kleur mooi vind? Welke geur? Welke smaak?
En jij denkt dat jij kiest? Nee vergeet het maar, je kiest iets wat je aanstaat, wat je niet wilt horen kies je niet. Een advies om gezonder te gaan leven, meer ontspanning zal je echt niet gaan doen, waarom niet? Omdat je het niet vol kan houden, je hebt geen eigen wil meer om te veranderen.
Dat is kudde gedrag, je volgt de leider van de kudde.

R v Meerten
28-11-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *