Jeneverbes € 10,95Jeneverbes

Latijnse naam : Juniperus communis
Gebruikt deel: bes / naald/ hout
Plantenboodschap: Ik versterkt de mannelijke kracht
Chakra: 3e oog
Olie: Een waterig -witte of lichtgele niet-viskeuze vloeistof.
Een frisse, zoete houtig -balsemieke, terpentijnachtig, peperachtig, rokerige geur.

Te vermengen met:
Vetiver, sandelhout, cederhout, mastiek, eikenmos, galbanum, elemi, cipres, scharlei, den, lavendel, lavendin, labdamun, den, geranium, rozemarijn, benzoë, tolubalsem en citrusoliën.

Fysiek:
Bloedzuiverend, urinedrijvend en zeer geschikt als bijkomend middel bij een ontslakkingskuur, ter behandeling van reuma en artritis. Stimulerend voor de spijsvertering. Desinfecterend werkt ze op de urinewegen bij blaasontsteking, nierstenen, urineaanmaak. Helpt bij vochtophoping, vergemakkelijkt het urineren bij prostaatvergroting. Goed voor vrouwen die vocht vasthouden rond de menstruatie. Kan helpen tegen cellulitis. Mag niet bij acute nierontsteking worden ingenomen. Stimuleert de nier, ook niet gebruiken bij patiënten met 1 nier.(verbeterd de filtratie van de nieren, is daarom belastend voor mensen met 1 nier.) Uitwendig om in te wrijven bij spierpijnen, spit, gespannen spieren, verlammingen, natte eczemen, acne, zweren en spataderen. Jeneverbes werkt stimulerend en krampstillend op de menstruatie ( zitbaden, massages). Ontgift de lever, ingewanden en blaas, vooral na te veel alcohol of vet eten. Reguleert ook de eetlust. Kan slaperigheid verhelpen (in bad). Kan afval uit de darmen helpen verwijderen en aambeien doen verdwijnen. Kan urinezuur verminderen en is daarom goed bij artritis, jicht en ischias, verkoudheid (neerslaan van zuren in kleine gewrichten). Kan helpen bij winterhanden of –voeten. Is, opgelost in water, een goed desinfecterend huishoudelijk middel.
Niet overdoseren! Niet innemen tijdens de zwangerschap.

Psyche:
Doorbreekt stagnatie, geeft openheid, beweging in isolatie.
Geeft innerlijke kracht en vertrouwen. Zij helpt in het bijzonder op de dagen waarop helemaal niets wil lukken en men het liefste alles erbij neer zou gooien. Zij helpt ons emoties los te laten die ons afhankelijk en slaafs maken. Het gevoelsleven verliest zijn ziekelijke overheersing en spoort weer als deelaspect met de totale zielshuishouding. Zij reinigt de gevoelswereld als men door andere mensen ‘slechte trillingen’ heeft opgelopen. Opbouwend bij gebrek aan energie, angst, zwakte; zuivert de atmosfeer en ondersteunt concentratie en meditatie.

Spiritueel:
Het is een reinigende en ontgiftende olie, geschikt voor zowel het fysieke als het subtiele lichaam. Ze bewijst grote diensten voor de opruiming van opgehoopte negatieve energieën, vooral als die opeenhoping ontstaan is door contact met mensen met wie men zich op geen enkele manier verwant voelt. Dat kan bijvoorbeeld als je tijdens contacten met individuele personen met boosheid of onwelwillendheid behandeld bent of als je niet te ontlopen contacten hebt gehad met mensen wier energie, daden of manier van leven lijnrecht tegenovergesteld zijn aan je eigen spirituele pad.
Jeneverbes is ideaal voor gebruik in een ritueel bad; in dat geval kun je zowel de reinigende kracht van het water als die van jeneverbes inroepen. Heel dikwijls echter bestaat er een behoefte aan reiniging, terwijl er geen gelegenheid is tot het nemen van een echt bad. doe in zo’n geval eenvoudig een tot twee dr. jeneverbes op je handpalmen en laat die langs het fysieke lichaam glijden en/of over en door de aura. Als je dat doet, is het van belang erop te letten dat je elke streek met je hand doorzet tot op de grond en daarbij de grond aanraakt. Op die manier wordt de negatieve energie weggevoerd van degene die wordt gereinigd. Het is heel goed mogelijk jezelf op deze manier te reinigen als er niemand in de buurt is die dat voor jou kan doen. Doe eenvoudigweg jeneverbesolie op beide handen en strijk daarmee over elk deel van je lichaam dat je maar kunt bereiken en laat ook je handen op enige afstand van je lichaam door je aura gaan.
Jeneverbes kan ook worden gebruikt om kamers en gebouwen te zuiveren van ongewenste energie. Zoiets is heel nuttig als je een nieuw huis betrekt of als er iets onprettigs heeft plaatsgevonden in je eigen huis. Dit kun je ook doen als je een genezings- of meditatiebijeenkomst houdt in een gebouw dat ook voor andere doeleinden in gebruik is. Doe de olie in een aromalampje of verstuiver en laat het hele gebied dat je wilt zuiveren zich met de geur vullen.
Mensen hebben soms een gevoel van onreinheid met betrekking tot hun eigen leven. Dat kan te maken hebben met bepaalde daden die zij vroeger of zelfs in een vorig leven hebben begaan en waar ze nu spijt van hebben. Het is mogelijk met behulp van jeneverbes mensen te helpen deze gevoelens van onreinheid uit de subtielste lagen van de aura te verwijderen. In dit opzicht lijkt de werking van jeneverbes op die van de Bachremedie crab apple: sommige mensen vinden wellicht baat bij een gelijktijdig gebruik.

! Niet gebruiken bij nierziekten en bij een gevoelige huid laag doseren
! Bij kinderen matig doseren
– Geeft innerlijke kracht en vertrouwen.
– Deze olie helpt in het bijzonder op de dagen waarop helemaal niets wilt lukken en je het liefst
niets meer zou willen doen.
– Geestelijk en lichamelijk sterk reinigend
– Brengt balans
– Kracht gevend
– Opbouwend bij gebrek aan energie, angst, zwakte
– Zuivert de atmosfeer
– Ondersteunt concentratie en meditatie

Bij stagnatie kan de olie doorbrekend werken, geeft daardoor openheid en beweging in isolatie.
Zij helpt om emoties los te laten die ons afhankelijk en slaafs maken.
Helpt energie van een ander uit jouw energie te halen, opruiming van opgehoopte (negatieve) energieën.

©Atlantis centrum