23 Hulpmiddelen, we gebruiken ze dagelijks voor ons gemak, veel van die hulpmiddelen zijn handig en besparen veel tijd en energie. Alle hulpmiddelen die we gebruiken en dat worden er steeds meer, geven ons meer tijd om anderen dingen te doen. Hierdoor gaan we ook steeds sneller leven en willen we dat alles snel gebeurd of voorbij is. We hebben geen tijd om ziek te zijn, nee we moeten door gaan, we nemen diverse hulpmiddelen tot ons en roepen na twee dagen het werkt niet, die zooi helpt ook niet. Nee we moeten er zo snel mogelijk vanaf, de tijd om uit te zieken gunnen we onszelf niet

Maar er zijn ook hulpmiddelen die we ons hele leven gebruiken en dan kom ik in de richting van het spirituele of het paranormale, vele nemen aan dat ze een gave hebben en dat kan een hulpmiddel zijn. Maar voor wie? Voor anderen mensen, om te helpen, maar waarmee help je dan?
Je bevestig eigenlijk al wat ze weten, roepen ze dan ook goh hoe weet je dat allemaal?
Eigenlijk belemmeren we mensen in hun eigen proces en dan bedoel ik zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde. En daar gaan we eigenlijk al de verkeerde kant op, genezen kan je niemand, die gedachte is volkomen fout. De persoon in kwestie kan alleen zichzelf genezen, nou dat is wel drastisch om zo’n uitspraak neer te zetten. Dat komt omdat de lezer nu niet in de gaten heeft wat ik bedoel. Ik zeg dus niet dat bv. medicijnen niet helpen of dat het niet nodig is iemand die een been heeft gebroken dat je dat niet moet zetten en spalken. Nee dat zijn dus de hulpmiddelen die ik bedoel, als jij je been breek blijf je toch ook niet maanden met het gips rondlopen, dus als het been weer geheeld is dan gaat het gips eraf en ga je weer oefenen met het lopen.
Maar wat werkt er nu genezend, de medicijnen, het gips? Nee, het zijn allemaal hulpmiddelen, maar hoe kan het dan dat je geneest erdoor, simpel omdat het lichaam een eigen systeem heeft om te genezen, zonder dat systeem zou er niets gebeuren.

Tot zover kan ik het volgen, maar dan, hoe zit het dan met mensen die hun hele leven medicijnen moeten slikken? Dat zal hel vaak nodig zijn en ook echt nodig, een heel simpel voorbeeld is verkoudheid of griep. Verkoudheid zeggen we iemand heeft mij aangestoken of het heerst. Maar hoe komt het dat de een wel en de ander niet verkouden wordt? dat komt omdat de een geen weerstand heeft en de ander wel, dus je lichamelijke conditie zorg er voor of je ziek wordt of niet. Precies en daar ligt de hele uitdaging om veel meer naar je lichaam te luisteren, want die geeft aan wat er mis is.
Als je dus altijd maar een hulpmiddel gebruikt dan zal je dus heel vaak bv. verkouden blijven of griep krijgen. Alles hangt van je lichamelijke gezondheid af, wij mensen zijn gaan denken als een robot. We mankeren iets, we nemen iets of vervangen een onderdeel en dan kunnen weer ertegen aan, door gaan met ons snelle leven.
We gaan ervan uit dat alles kan tegenwoordig, er kan veel ja maar de ziel heeft het lichaam nodig om te leven. Dus krijg je signalen via het lichaam om je leven te veranderen, maar wat doen wij we gaan alle hulpmiddelen gebruiken i de hoop en verwachting dat het ons genezing zal brengen. Beide regulier als alternatief beloven je genezing of verbetering, maar als jij de oorzaak niet gaat opzoeken zal het lichaam van verkoudheid naar griep gaan van griep naar longontsteking of ontstekingen. Zoek ik nu te ver of klopt het, beide dus want je kan niet alles zomaar veranderen. Het leven geeft je soms situaties om door heen te gaan, nee niet om te leren maar m te ervaren. Zodat je het niet meer hoef te ondergaan, het kan dan alleen nog komen als een signaal dat je weer over je grens heen gaat.

Als je weer verkouden wordt ga dan eens kijken hoe je leeft, druk bezig, veel aan de hand? Dan geeft het lichaam aan via de verkoudheid neem even rust en ga rustiger aan doen, griep legt je vaak plat stop en nu rust.
Als dit begrijpt dan kan je misschien zien dat als je een pil of energie krijgt van een ander, je het alleen maar weg drukt, je onder drukt het. Er veranderd niets, sterker nog jij gaat gewoon door, dus blijft alles bij het oude, de hulpmiddelen werken alleen maar onderdrukkend.
Nogmaals alles mag je doen als ondersteuning maar vertrouw op jezelf, je eigen genezing systeem. Gebruik alles wat nodig is, maar vergeet niet om te kijken waardoor je dit overkomt. En zie je het niet gaat dan zoeken naar iemand die het je uitlegt, je een handsvat geeft zodat jij mag en kan veranderen
Regulier en alternatief hebben we nodig, maar als jij het leven niet veranderd dan wordt je alleen maar belemmerd door mooie beloftes.

Het leven is bedoel om te leven, te ervaren, te veranderen en te genieten en dat luk je niet door rennend door het leven te gaan want dan zal je de muur tegen komen die dan stop roept.
Begrijp ook dat tijd hier niets mee te maken hebt, je stapelt alles op totdat het omvalt. Een burnout bouw je niet in een week op, nee daar doe je jaren over en de signalen zijn er ook al jaren. Alleen je ziet ze niet, begrijp ze niet, verkoudheid, griep, ontstekingen, vermoeidheid, spierpijn, rugpijn, hoofdpijn, enz. een hele lijst, jij denkt dat het allemaal zomaar komt?
Nou raadpleeg een arts, een waarzegger, een medium, een paragnost of wie dan ook. En? Heeft het geholpen of ben je van het een in het ander terecht gekomen, klacht weg, ander klacht terug na een half jaar, een jaar 2 of 4 jaar?
Wat heeft jouw zoektocht tot nu toe gebracht?

R v Meerten
19-12-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *