17
Is het leven van het lichaam een cirkel of het leven als ziel een cirkel?
Je hoort de mens wel eens zeggen ik loop in een cirkeltje rond. Dan gaan mijn gedachte direct naar je hebt een keus stap uit die cirkel, zie je dan niet dat alles zich herhaald in die cirkel. Je komt steeds het zelfde tegen en je blijft gewoon ermee doorgaan. Of je hoort ineens het leven is een cirkel, zonder begin en zonder eind.
Oké, ja en? Er is toch een begin en een einde, geboorte is het begin van je leven en het heengaan het einde. Vreemd wat we zeggen en hoe we het aan nemen als een waarheid.
Want zeg nou zelf een cirkel heeft geen begin en geen einde, o ja is dat zo? Maar die cirkel is eens begonnen en geëindigd. Kan je het nog volgen, neem een leeg blad papier en teken een cirkel, ho stop, hoe start je, door je pen op het papier te zetten. Dus de cirkel begint, ga maar door, je tekent de cirkel en eindigt waar je bent begonnen, dus er is een einde bij het begin dus.
Ja maar dit is een uitdrukking, een gezegde, klopt maar waarom?
Waarom is dat zo en waarom wordt het zo gezegd?

Willen wij mensen zekerheid inbouwen in ons leven en zeggen dit soort zomaar zonder erbij na te denken. Ja we nemen het gewoon over van een ander zonder er bij stil te staan.
Wat is eigenlijk een cirkel, het is een meetkundige vorm, waarom nemen we dan geen vierkant als voorbeeld. Het leven is een vierkant, klink al raar, want ook een vierkant heeft geen begin of een einde. Of wel, als gezegde klinkt het niet net als een driehoek of welke vorm dan ook, waarom de cirkel, ik heb echt geen idee.
Wat me wel opvalt dat de mens altijd in cirkels rondloopt, we draaien erom heen is ook zo’n mooie uitdrukking.
Toch zal er een betekenis aan kunnen worden gegeven. Komen cirkels voor in de natuur en vierkanten of driehoeken? Als je goed kijkt komen ze allemaal voor in de natuur. Maar dan blijft toch de vraag waarom de cirkel. Is het dat de mens zich steeds zelf tegen komt. En is de cirkel dan makkelijker dan een vierkant, want bij een vierkant kan je zeggen ik ga de hoek om.
Wie het uit kan leggen mag het doen.

Mijn visie is heel simpel, de cirkel beperkt ons, zet ons vast en tegelijkertijd nodig hij ons uit om eruit te komen. Maar durven we dat, onze comfort zone te verlaten? Duf jij dat, eruit te stappen, voor jezelf te kiezen. Nou ik durf te zeggen echt niet dat doe je niet, dat durf je niet.
En waarom niet omdat jij bang bent voor je omgeving, wat zullen ze wel niet zeggen over me. Nou echt geloof me dat zullen echt wel doen ook als je zegt ik doe het niet hoor. Jij durft niet uit je cirkeltje je leven zoals dat nu is, te zeggen ik stop ermee, ik stop met die schijnheiligheid, dat nep gedoe.
Echt durf jij dat of blijf je antwoorden op de vraag, hoe gaat het met je? Goed hoor pats, daar sta je met je mooie woorden, met je gedrag van…….
Nee jij durft dat niet, sterker nog je zal het nooit doen. We zoeken alles buiten ons, ja buiten je eigen cirkel, we kopen alles, omdat dat wat we kopen ons eruit moet halen,.uit onze pijnen, vermoeidheid, ongemakken. We denken dat wat we gebruiken ons de hemel op aarde zal brengen, tja een auto is makkelijk maar als hij niet wil starten dat is het een rot ding.

Een pil die onze vermoeidheid weg moet halen, werkt maar tijdelijk omdat wij geloven dat die pil een wondermiddel is. Zo is het met alle producten die dat beloven, nee mijn ervaring is heel simpel weer, zes weken werkt iets en dan is alles weer terug en als jij zegt nee hoor dan heb jij niet goed opgelet in je leven.
Want stel je voor je koopt een apparaat wat jou energie geeft, jij denkt zo dat werkt echt, maar over twee jaar wordt je getroffen door een gebroken been, je wordt stil gezet. Maar jij denkt niet dat het iets te maken hebt met je vermoeidheid, nee hoor gewoon pech gehad. Maar dat been verteld je stop, ik zet je stil, want als jij denkt dat die energie jouw helpt dan heb je het mis. Want wat doet het apparaat nu met jou gebroken been? Niets, jij mag veranderen, vermoeidheid is ander, rustiger, stiller gaan leven, maar nee hoor jij rent gewoon door en dan oeps. Boem, ho, stop en dan, tja gewoon pech. Ja zo kan je alles goed praten.
Je leeft snel. Je denkt snel. Maar je ziet niet wat er echt gebeurt.

R v Meerten
02-12-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *