13 Het Kind

Kind, zo klein, zo teer en breekbaar, hoe gaan we met jou om. Hoe gaan we jou begeleiden, naar een mooi en gelukkig leven.
Nee er zit geen enkele gebruiksaanwijzing bij, geen regels hoe je, je kind mag begeleiden. We gebruiken onze eigen opvoeding als maatstaf, is die goed geweest dan volgen we die, als die niet goed geweest is gaan we het aanpassen.
Maar wat is goed en niet goed, bepalen wij dat zelf, ik weet wat goed voor mij is of voor mijn kind. Maar is dat wel zo?
Heb je ooit weleens terug gekeken vanaf het moment dat je hoorde dat jullie zwanger waren, jawel vrouw en man. Heb je uit gezocht wat dat betekende, of vond je het wel spannend, maar het ging vanzelf. Niet bij allemaal gaat het goed, maar wat heb jij gedaan tijdens de negen maanden? Bij de Dokter geweest, consultatiebureau, verloskundige, enz. ze gaven je adviezen wat je mocht doen, en wat je mag laten.
Heb jij er naar gehandeld? Oké dan even wat op een rijtje, rookte je en ben je gestopt? Dronk je en gestopt, of eentje kan geen kwaad, misschien drugs? overal heen geweest want het is toch gezellig, door gewerkt ondanks lichamelijke klachten, ruzie gemaakt met anderen of met jezelf, doorgezet toen het moeilijk was voor je, alles gegeten, gedronken bv. Cola, energiedrankjes, veel suiker, enz. bedenk het maar.
Maar waarom niet, kan het kwaad dan, bij sommige niet, bij vele wel, we beseffen met ons alle niet wat er al gebeurd tijdens de zwangerschap. Bedenk als moeder dat jij verbonden bent met je kind, dus voel jij je rot dan voelt dat kind het, neem jij alcohol dan krijgt dat kind het ook binnen.
Heb je ruzie of stress dan voelt dat kind dat ook, denk je nu misschien ja hoor dat zal wel. Moeder gestrest, kind op latere leeftijd ook stress, kan pas op latere leeftijd naar buiten komen, maar niemand legt het verband met zwangerschap of bij de eerste levensjaren. Nou de wetenschap kan het je al bewijzen, maar of we het geloven is een ander verhaal.
Voor dat het kind ter wereld komt heeft het al een leven achter de rug in onze mooie , geweldige maatschappij.
Dan, kruipen, lopen, pas op, kijk uit, dat mag niet, pfff dan ben je op onderzoek uit en dan mag je niet. Het ene kind zal braaf luisteren, de andere zal alles uit proberen, en dan maar verbieden. En de gevolgen als deze kinderen volwassen zijn? Kijk om je heen ga het eens anders bekijken.
Dan nog een mooi stukje, inenten,ervoor, ertegen, ik ben voor beide. Ten eerste kinderziektes geven vaak een opbouw van het afweersysteem te zien, het is nodig om op latere leeftijd bestaand te zijn tegen ziektes.
Ik ben eerder voor aparte inentingen, met zuivere stoffen, de wetenschap kan echt wel bepalen wanneer een kind een prikje nodig heeft. Maar alles tegelijk, nee tegen, dat jonge lichaam krijgt een enorme klap te verwerken. Maar dan zal je zeggen dat valt wel mee, ken jij de gevolgen op termijn, door de jaren heen. Als de artsen zeggen dat het geen kwaad kan, dan geloof je ze, ze hebben er toch voor geleerd. Heb jij weleens onderzocht wat er in een cocktail zit, nee, vraag jij je weleens af waarom er zoveel drukke kinderen zijn? Gevolg van, gekomen door, adhd, autisme, zo kan je een hele rij opnoemen van hokjes waar het kind wordt in geplaatst.
Sta je stil bij wat je baby te eten krijgt? Kleurstoffen, E nummers, chemische verdikkingsmiddelen, fruit dat wordt nagemaakt in de fabriek met smaakstoffen die fruit moeten voorstellen, enz.
Ja maar, het is toch veilig, ja dat wordt je verteld, maar weer op lange termijn weet jij wat er dan gebeurd?
Mooi voorbeeld is ook, carrière maken, vrouw maar ook de man, dan op vijfendertig jaar,. Alles voor elkaar, huis, werk, auto, vakanties, sporten en dan u een kind.
Dan zijn er vaak al problemen om zwanger te worden, hoe kan dat toch, maar goed de ziekenhuizen hebben oplossingen. Een lange weg met of zonder resultaat, maar ook waar het snel wel lukt om zwanger te worden, alles voorspoedig, kind geboren en het leven gaat gewoon door.
Ben ik dan ouderwets? Nee dat niet, ik kijk anders ernaar, het leven is niet bedoel om te werken, te leven in stress. In een wereld waar alleen prestatie geld, je moet bewijzen wat je kunt en het ook laten zien.
Kinderen hebben de toekomst, ja dat is wel heel duidelijk aan het worden, ze roepen, schreeuwen maar moeten keurig meelopen in de rij van schapen. Drank en drugs, verzet tegen alles is van vele tijden maar nu is het wel heel erg geworden.
Wij volwassen mensen denken dat we het weten hoe het hoort, nou we weten niets. We zullen pas wat weten als we onze kinderen begrijpen en er naar gaan luisteren wat het kind wil. en NU, het kind moet op jonge leeftijd al volwassen zijn. Klaar gestoomd als werkslaaf inde maatschappij
Kinderen veranderen, volwassen gelukkig ook, maar kinderen worden nog steeds onderdrukt door, medicijnen en wat vele ouders willen of juist niet willen.
Ik zeg al jaren, laat het kind op jonge leeftijd gaan mediteren, Yoga beoefenen, ik wordt uit gelachen. Maar luister eens naar je eigen hoofd, wat vol zit met denken van wat je nog moet, altijd is het daar druk.
Maar de oplossing om echt te gaan leven, nee dat willen we niet, Power Yoga, Hot Yoga, enz. verzin het maar, wat een grote onzin allemaal.
Een aanval op……

Nee een vraag om eens bewust te worden van waar je met bezig bent, meer niet.

Ik ben je Kind, klein, teer en breekbaar, ga ook zo met mij om. Begeleid mij in dit leven, niet alleen in het materiële maar ook in wie ik ben, de spirituele kant van de mens. Als jullie kind vraag ik jullie als mijn ouders je ook te verdiepen in de spirituele kant van jullie zodat we elkaar kunnen begrijpen in dit leven, wat we samen zijn aan gegaan

R v Meerten
24-11-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *