29 Gewoonte is iets wat automatisch gebeurt of uitgevoerd wordt. We volgen wat ons verteld wordt. Sommige gewoontes zijn goed en andere weer niet goed.
Alles is ons aangeleerd, er is heel weinig echt van ons zelf. Terwijl we alle kennis al in ons dragen, maar we zijn vergeten hoe we daarbij kunnen komen.

We luisteren naar wat anderen ons vertellen, ze vertellen iets en wij nemen het aan als waarheid. Maar het is de waarheid van de ander, dit hebben ze ook weer zelf gehoord van een ander en die ook weer, enz.
Verteld, gezien of gelezen, het verhaal klink mooi, overtuigend, ze stralend het uit als ze dit vertellen. Ze zijn enthousiast en willen de hele wereld het verhaal vertellen.

En jij voelt dit is goed, dit is waar en je neemt het aan als een waarheid. Je gaat niet meer zoeken of het klopt of wat er echt bedoeld wordt. je onderzoekt niet waar het vandaan komt, het is teveel moeite. Trouwens dat heeft die persoon toch al gedaan, dus nee je neemt gewoon aan dat het klopt, het voelt zo goed.

Zeker als het aan jou verteld wordt als dit is de waarheid dan ben je gered. Dus ga je er in mee, onder ga jij alles wat ze voorstellen, je gaat er helemaal in op. En zeg nu niet dat doe ik niet, want het gebeurd gewoon vanzelf. Deze waarheid daar valt alles onder, geloof, paranormaal, spiritueel, werk, bedrijven, producten, sporten, goeroes, methodes van heling, therapieën,energieën, voedsel, muziek, regels, wetten, enz. alles dus. Er is voor iedereen wel wat, het omvat alles. De mens wordt er door meegenomen, zo wordt het een gewoonte. De mens is een gewoontedier, een kuddedier, die de kudde volgt op welke manier dan ook.

Is alles onderzoeken ook een gewoonte, jazeker, als je alles onderzoekt, ondergaat, tot je neemt en er niets meedoet is het een gewoonte, want niets doen is ook een gewoonte. Maar wacht even, ik kies ervoor om zelf iets te doen of niet te doen, klopt dat is ook goed. Maar wat is iets doen, je gaat naar een cursus maak die af, je krijgt een diploma en dan, de volgende cursus, volgende en de volgende.

Als ik naar spirituele werkers kijk die soms wel tien of meer methodes hebben om te laten zien wat ze allemaal kunnen. Maar wat kunnen ze nu eigenlijk? Kiezen uit tien of meer, is dat het dan, dat je een keus hebt. Maar ze hebben tien methodes aangeleerd door hun leraren, meesters, ingewijden en daar ligt hun gewoonte gedrag, ze volgen een trend om zoveel mogelijk in huis te hebben. Ze hebben zichzelf vast gelegd, want of je nu een of tien methodes kent, er zijn regels hoe je het moet uitvoeren. Dat is dus een gewoonte want het is verteld je moet het zo en zo doen anders werkt het niet, aangeleerd gedrag wat precies zo wordt uitgevoerd.
Er zullen er veel zijn die nu denken ja maar dat doe ik niet, nou als jij het voor de helft doet of verschillende methodes door elkaar gebruik, hoe kan het dan werken.

Dus zonder regels leven dan heb je meer vrijheid, vraag jezelf af waarom er regels zijn en ga er dan naar handelen. Om orde te scheppen, de chaos onder controle te houden en ook dat is weer een gewoonte want zeggen we niet altijd laat de controle maar los, ehhh gaan. De mens doet dingen uit gewoonte, niks mis mee, maar als een gewoonte je problemen geeft, dan mag je veranderen. Maar dat doen we weer niet want dan moeten we uit onze comfortzone.
Kunnen wij daaruit ontsnappen, zeker wel, leef het leven in een constante verandering, zoek, onderzoek, leef het, doorleef het en ontdek de ervaring van het leven zelf

R v Meerten
30-12-2017

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *