26 Wat is er werkelijk aan de hand, waarom is iemand super gevoelig.
We leven in een wereld waar heel veel is, heel veel mensen, heel veel goederen, heel veel reclame, er is van alles (te)veel. Vele worden hierdoor overprikkeld zonder dat ze het zelf beseffen, alleen al reclame geeft ons onderbewust zijn prikkels. Reclame is overal op gericht, de een is gevoelig voor een kleur, een ander de geur, weer een ander een vorm, enz. daarom is er voor iedereen wat.
Dus we worden geprikkeld door alles om ons heen, hoe dit kan? Alles is energie, alle materie is energie van oorsprong en is samen gebracht in een vorm. Ook de mens is in wezen pure energie, onze ziel is een vormloze energie. Dat gegeven zijn we kwijt, dat geloven de meeste mensen niet, sterker nog ze verklaren je voor gek als je het uitlegt.
Energie is altijd in beweging, stroomt altijd, dit kan jezelf ervaren door het te voelen, maar ook dat zijn we kwijt, we voelen niet meer. Wij denken vaak dat we voelen, ja fysiek voelen we wel, jeuk, pijn dat voelen we. Nee ik heb het over anders voelen, maar we zijn afgesloten van onszelf door aangeleerde waarheden en gedrag.

Heb jij weleens ervaren dat de telefoon gaat en weet jij wie er belt, of je weet wie er aan de deur staat. Meestal zeggen we dan dat is toevallig, ik moest net aan je denken. Nee het is niet toevallig, de energie stroomt altijd en het is jouw energie die de boodschap verstuurd naar de ander. Als de ander gevoelig is, open staat, hoe je het maar wilt noemen kan die boodschap opgepikt worden, vaak dus onbewust.
Nou daar zijn heel veel mensen mee bezig, gedachtekracht, het sturen van genezende energie, meditatie voor de vrede, enz. nu kan je vragen wat is daar mis mee, eigenlijk alles omdat het niet werkt. Ja maar als ik mijn gedachte vol liefde stuurt dan is het toch goed. Wie zegt dat jouw gedachte liefdevol is? Als jij een rot dag hebt gehad of net ruzie hebt gemakt dan….

Je denken verteld je dat het goed is, mooi is om te doen, maar stel je voor je stuurt energie naar een oorlogsgebied, een energie met e boodschap vrede. Wie ontvangt die? De soldaten die vechten, aan beide zijde, wie is er vol vrede en liefde? Nee er is haat, boosheid, wantrouwen, onzekerheid, enz. En jij denkt dat het zal werken, nee je voedt met die energie juist die soldaten, resultaat nog meer haat, ook bewoners van een land die het zwaar hebben geeft precies hetzelfde effect.
Beter is om er wat fysieks aan te doen, maar een demonstratie tegen oorlog voed alleen maar die oorlog. Het is positief en negatief, ook dat is energie en kan jij die scheden om vrede te sturen? Nee dat lukt je nooit omdat energie beweegt, stroomt dus ook door elkaar loopt.
Dus gevoelig mensen pikken dit allemaal op en worden dan onrustig, geprikkeld, prikkelbaar en vertonen dan een bepaald gedrag. Het hangt in de lucht letterlijk en figuurlijk, soms overheerst het positieve en soms het negatieve.

Het is de uitdaging naar de mens hoe je daar mee omgaat. Als je alleen maar anderen helpt dan ben jij weg van jezelf, je kan dat liefde willen geven maar op een bepaald moment is jou liefde op. Je geeft teveel energie weg, je raakt vermoeid, lichamelijke klachten komen zich melden. Ook dat is allemaal energie maar wat doe je, je gaat gewoon door, ja maar ik kan die mensen toch niet in de steek laten dat hoor ik vaak inde zorg. Daar wordt dus gebruik van gemaakt door besturen, leiding gevende, want de verzorgster is er voor de patiënt. Maar wat als het ten koste van jezelf gaat ?
De oplossing is, ga je weer verbinden met de aarde en de kosmos, ga weer van jezelf houden, ga kijken wat je echt nodig hebt, stop met het najagen van idealen, stop met het aanpassen aan anderen, stop met het najagen van geluk, materie, stop met het ik ben hier om te leren, stop om het va een ander te verwachten.

Ga zoeken naar wie jij werkelijk bent, wie ben ik, wat kom ik hier doen, waar kom ik vandaan, waar ga ik heen. Ga veranderen, ga jezelf worden, ga het leven allemaal, hou het vast, leef het, laat je niet meer meeslepen.

Zweverig? Nee maar dat is jouw denken die je dat verteld op dit moment.
Jij bent de zwever, jij rent achter al die zooi aan, in de hoop dat je gelukkig wordt en door dat rennen ben jij gaan zweven, ben jij los geraakt van je aards bestaan

Wordt vervolgd.

R v Meerten
21-12-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *