25 Wie heeft er niet over gehoord, HSP.
Er wordt veel over gesproken en het wordt als heel bijzonder ervaren, maar soms als heel lastig en vervelend.
Maar wat is gevoeligheid nu echt en is het een bepaalde groep die dit heeft.
We zeggen dat we allemaal gelijk zijn, maar worden allemaal in een hokje geplaatst. We krijgen een label, zodat bij vele labels een behandeling neergezet kan worden. Zeker bij de lastige labels gebeurd dit op grote schaal.
Hoog gevoeligheid bestaat voor mij niet, het is een label om het te onderscheiden. Het is hooguit dat iemand meer voelt als een ander, maar waar komt dit hele verhaal vandaan? Er spelen vele factoren een rol, zoals, opvoeding,opleiding, overtuigingen, generatie verschil. Maar dat verteld nog niets over de gevoeligheid.
Gevoeligheid is van alle tijden, hoe kan het dat het nu zoveel meer is of lijkt dat maar zo? Er zijn nog nooit zoveel mensen op aarde geweest als nu, dus zullen we meer voelen en niet in een hokje gestopt willen worden. Daarnaast spelen grote veranderingen in de wereld een grote rol, we zijn beter opgeleid, meer kennis door boeken en internet. Meer onderzoeken hoe dingen in elkaar zitten, hoe ze werkelijk zijn, bewust wording over het leven zelf.
Als je naar generatie gaat kijken vanaf honderd tot nul en weer terug als je goed kijkt en bewust ervan bent zie je de veranderingen op spiritueel gebied. En dan heb ik het niet over allerlei stromingen of gave’s maar over gevoel.
Het gaat opvallen doordat de mensheid in zijn geheel aan het veranderen is en gaat.

De laatste generaties leven alleen maar materie gericht en niet in het spirituele, dat is praktisch geheel verdwenen uit ons leven.
Juist door het bijzonder te maken zoals, een gave als helderziendheid, medium, paragnost of hooggevoeligheid wordt het onder controle gehouden. Zo kunnen ze het tegenwerken en begeleiden.
Kijk eens naar wie er last van hebben, ouders, leraren zijn degene die het eerst iets opmerken. Dan komen er artsen, coaches, psychologen, psychiaters aan de te pas, gaan het dan behandelen. Met medicijnen, therapieën, gesprekken, speciaal onderwijs, enz. want de kinderen zijn lastig, kijk naar een kind met ADHD, lastig in een klas met dertig kinderen.
En ik weet ook wel dat er uitzonderingen bestaan, maar dat zijn weer de mensen waar naar gekeken mag worden hoe die het doen. Maar ik heb het over een hele grote groep die er moeilijk mee om kan gaan.

En door er zo mee om te gaan, want ja iedereen moet opgeleid worden tot nut van de maatschappij. We moeten nu eenmaal werken en onze plichten aan onze samenleving voldoen, er wordt ons iets aangeleerd wat de gevoelige mens van deze tijd niet wilt. Zo worden geleid naar de materie, want een land, de wereld draait op economie dus op de materie en niet op gevoeligheid. Dus mag gevoeligheid niet bestaan, kijk maar hoe jezelf over spiritualiteit denkt of hoe je het ziet. Meeste vinden het eng, raar, zweverig, het is niet bewezen dat het bestaat, de wetenschap kan er niets mee. Hoewel steeds meer onderzoeken het tegendeel aantonen.

Gevoeligheid heeft niets te maken met speciale gave’s zoals paranormaal, want ook dit is zwaar om de tuin geleid en neergezet als heel bijzonders.
Waar heeft het mee te maken dan?
Het heeft te maken dat we niet mogen weten wie we werkelijk zijn, daardoor worden we afgeleid en leren we heel veel (af) en aan.

We verzinnen van alles om het onduidelijk te maken, een voorbeeld, Yoga, puur bedoeld om te ontspannen en het hoofd leeg te maken, alles in een langzame beweging. Maar wat zien we nu, vele vormen van Yoga komen naar voren om het maar aantrekkelijk te maken, bijzonder, alleen maar om niet in de pure ontspanning te komen.
Wat voorbeelden van: Ashtanga yoga, Aerrial-, Advaita -, Agni -, Advita -, Bikram -, Bhakti -, Chinese -, Dru -, Deep Extreme -, Hoop -, Hot -, Hatha -, Jnana -, Lyengar -, Kundalini -, Kriya -, Kinder -, Kashmir -, Karma -, Laya -, Mantra -, Nada -, Okido -, Prana -, Power -, Raja -, Swara -, Sahaja -, Tantra -, Vipassana -, Yin -, Vinyasa -, Javamukti -, Critical Alignment -, er zullen er nog veel meer zijn.

Nou als jij het nog weet of begrijpt, ik niet meer een warboel van een stroming en dat allemaal om ja waarvoor eigenlijk. Nee ik hoor je denken ja het zal allemaal wel, precies, maar stap een supermarkt of een DHZ zaak en kijk om je heen. Een overdaad aan alles, er is voor iedereen wat, precies en dat is precies de bedoeling.
Als iemand mij verteld ik kom net van de sportschool en ben helemaal zen, tja dan lach ik maar, je snap niet wat zen is, je heb iets gehoord en praat het na.

Maar gevoeligheid heeft met heel anderen dingen te maken.
Alle symptomen van gevoeligheid herken ik ook bij mijzelf en ik heb het zelf ook mogen ervaren op mijn manier.
Wordt vervolgd.

R v Meerten
20-12-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *