Eucalyptus € 5,95Eucalyptus

Latijnse naam:Eucalyptus Globulus
Gebruikt deel:blad
Plantenboodschap: Ik open je de ogen
Chakra: Heiligbeen

Olie: een kleurloze, dunne vloeistof die geel wordt tijdens het rijpen, met een enigszins harsachtige, kamferachtige geur en een houtachtige, zoete ondertoon

Mengt goed met tijm, rozemarijn, lavendel, marjolein, den, ceder en citroen

! Het inhaleren van eucalyptuspreparaten kan bij astma patiënten een aanval uitlokken.
! Voorzichtig gebruiken bij baby’s.

Psychisch
Eucalyptusolie heeft een zuiverende en genezende werking. Deze essence werkt vooral bij mensen die concentratiestoornissen hebben of die totaal fysiek en geestelijk uitgeput en verzwakt zijn. Verdamp deze olie in ziekenkamers of bij mensen die te kampen hebben met ademnood. De olie beschermt tegelijkertijd tegen negatieve gedachten.

Psychologisch
Het Eucalyptustype voelt zich onderdrukt en belegerd. Zijn woede en angst worden met moeite in toom gehouden. Er is tevens een verlangen aanwezig om zijn eigen zin door te drijven. Omdat hij niet op kan tegen de autoritaire omgeving waarin hij leeft, gaat hij wrokkige gedachten koesteren waardoor hij nog meer geïsoleerd raakt. Hij moet leren zijn gevoelens en gedachten op een evenwichtige manier te uiten zodat er uiteindelijk naar hem geluisterd wordt en zijn verlangens erkenning krijgen. Alleen op deze wijze zal hij kunnen genezen van chronische ziekten die zijn lichaam teisteren.

Spiritueel
Fysisch gezien is eucalyptus een sterk antisepticum met een zuiverende werking. Verdampt of verstoven in de kamer van een zieke zuivert hij de atmosfeer en bevordert hij de genezing ; als er een besmettelijke ziekte heerst, kan hij in het hele huis worden gebruikt om verspreiding van de infectie te voorkomen.
Op het subtiele niveau kan hij op dezelfde manier worden gebruikt voor de reiniging van plaatsen waar conflicten hebben plaatsgevonden zoals ruzies en twistgesprekken of als er daadwerkelijk gevochten is, dus in het algemeen voor elke plaats waar negatieve energieën voelbaar zijn.

Bij een moeilijke ademhaling, door bv verkoudheid.
Beschermt tegen negatieve gedachten.
Zuivert ruimtes waar negativiteit hangt.

– Bronchitis
– Griep
– Hoesten
– Hoofdpijn
– Insecten verjagen
– Keelontsteking
– Spierpijn
– Verkoudheid

©Atlantis centrum