34     Eigen waarden

Wat is iets waard? Nou dat is wat de gek ervoor geeft.

Wat ben jij waard?

Wat je door je werk verdient, is of vindt jij dat belangrijk?

Wat je geleerd heb, dus de gek geeft (werk) je wat je waard bent omdat jij geleerd hebt. Dus jouw waarde is in dit geval geld alleen omdat jij heb kunnen leren.

Maar heb jij nog meer eigen waarde, je hebt iets gedaan voor een ander en die geeft je een bos bloemen, als dank. Wat denk je dan? Nou zeg ik ben de hele dag bezig geweest of denk je hé wat leuk ik wordt gewaardeerd. Je zegt dankjewel, maar dat had je echt niet hoeven doen hoor. Dat zeg je ook als je het te weinig vindt, kijk jij dan ook stiekem bij de bloemist naar de waarde?

 

Je werkt hard en veel, maar de waardering is matig. Wat zou je willen een schouderklopje of meer geld? Maar waarom doe jij niet eens een stapje terug, wat rustiger aan. Want zeg nu eerlijk, ben jij het nooit eens zat, echt zat dus. Gewoon wat minder werken, maar ja dan heb je misschien wel minder geld. Harder of minder zou et wat uit maken, volgens mij maakt het helemaal niets uit. Maar als jij denkt maar nu heb ik meer geld en daar kan ik veel mee doen, ik wil nog zoveel doen.

Wat ik vreemd vind dat iedereen zegt ik moet het zelf doen, ik doe het zelf wel, maar ondertussen gecoacht worden. Doen je dat om meer te bereiken, meer geld te verdienen, dus ook meer verantwoording te dragen. Maar een coach kost veel geld en wat ga jij dan in de praktijk ermee doen, denk jij nu werkelijk dat jou dat gaat lukken. Iets doen wat je is aangeleerd, trucjes neerzetten, nou mijn ervaring is dat het maar voor heel weinig mensen is weg gelegd, niemand houd het echt vol.

Vele roepen o dat heb ik ook gedaan, het was geweldig, veel van geleerd. Nee iemand zal echt niet zeggen was helemaal niks, kon er niks mee en ben nu een hoop geld kwijt.

Zo houden wij ons zelf voor de gek en dat is ook heel veel waard, nee het laten zien wat je kan, het presteren staat bovenaan.

Zo doen we het feitelijk met alles wat we doen, het maakt niet uit met wat.

Wat ook raar is, als we wat mankeren , ziek zijn, lichamelijke klachten hebben we precies hetzelfde doen, we betalen veel geld, zeker alternatief, de rest is vaak verzekeringswerk, we ook weinig zelf ermee doen. De ander, de genezer of arts moet ons beter maken, die moet het maar opklossen die heeft ervoor geleerd. En ik betaal er toch veel geld voor. Maar toch ligt het aanjou zelf dat er weinig of niets verander in jouw problemen.

Een coach voor werk, misschien heb je er iets aan, het is vaak een hype.

Een coach voor jezelf, nou dan ga je iets aanleren van een ander, want je verwacht dat hij of zij met een oplossing komt.

De ander moet jou beter maken, zodat jij verder kan met het uitvoeren van nutteloze, ja zelfs waardeloze dingen doen.

Je hebt een handsvat nodig om het zelf te gaan uitvoeren, maar dat is te lastig, daar kan je niets mee, je doet er ook niks mee. Want daar betaal jij niet voor, sterker nog dat mag niets kosten.

Wat heb jij dan voor jezelf over? Niets dus, wat ben jij dan waard voor jezelf, niets want dat is jou beleving hierin.

Hoe beter iets is voor jouw, de moeite waard dus, des te minder geld heb jij ervoor over.

Kijk maar eens naar, zorg, leraren, politie ze verdienen een schijntje, terwijl ze de dragers zijn van de samenleving.

En kijk dan naar, sporters, artiesten, directeuren, besturen die verdienen kapitalen en zijn dat de dragers van de samenleving?

Waarom is dat zo?

Geen basis salaris, want dan wordt de mens maar lui, wat een onzin, nu is het voor 60-80 % leven om te overleven.

Kijk eens goed om je heen, kijk eens naar jezelf, kijk naar het volk, het volk vind zich niets of weinig waard omdat we allemaal meelopen in de kudde.

Eigen waarden is ver te zoeken in ons mooie land

R v Meerten

08-01-2017

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *