10 De uitdaging van …. Positief en Negatief

De vraag waar kom ik vandaan, is niet makkelijk te beantwoorden, ik hou het er zelf op uit de diepe ruimte van het heelal.
Waarom ik hier op aarde bent is een raadsel voor mij, misschien dat vele van ons er niet bij stil staan, vinden het niet belangrijk. Vaak is die interesse er niet omdat we het veelte druk hebben en er ook niet mee worden opgevoed.
Maar toch vele zoeken het waarom in het leven, kijk naar de grote ontwikkeling en groei in het spirituele. Vele denken dat er meer is tussen hemel en aarde, nou zou de hemel of de hel wel bestaan? Ik denk dat beide hier op aarde bestaan, in ons zelf.
Onze eigen strijd met het zelf, een constante onzekerheid, afkeuring op welke manier en welke bezigheid dan ook.
Bij de een zie de onzekerheid en afkeuring steeds weer naar voren komen in het leven. Maar bij een ander zie je niets, maar dat wil niet zeggen dat het er niet is, wij hebben zoveel emoties in ons, dat er ergens diep in ons wel iets is als onzekerheid. Er zijn nu eenmaal mensen die niets laten zien van zichzelf. Maar ook dat is een emotie. De een is stil de ander hoor je altijd, allemaal emotie uit onzekerheid, maar wat is de beodeling hier van?
Het leven op aarde daagt ons elke minuut van de dag uit om ons te laten zien wat we kunnen en wat we niet kunnen.
De uitdaging is vaak leuk of niet leuk, positief of negatief dus, beide zijn nodig in ons leven. Want je kan niet altijd ineen van de twee leven, altijd positief kan nooit, dan wordt het een zgn. positieve houding. Ook zo met negatief dat kan je ook nooit volhouden, sommige zullen nu zeggen nou bij mij is het altijd positief of altijd negatief.
Altijd positief is wat jij jezelf wijsmaakt en het ligt er ook aan wat je positief of negatief vind. De een houd van een feestje de ander niet, beide vinden dat positief, zo ook met het negatieve.
Als mensen weleens zeggen ik ga vanaf nu alleen maar positief leven, is dat een aangenomen houding, die je niet vol kan houden. Ik heb het dan niet over een week, een maand, maar vele jaren. De meeste mensen krijgen op een bepaald moment zoveel negatief over zich heen dat ze het niet aan kunnen, alsof je gespaard hebt.
Opmerkingen doe niet zo negatief joh, zijn misschien goed bedoeld, maar die persoon ziet het allemaal op die manier op dat moment.
Beter is om eens te kijken waarom het zo gaat, want positief en negatief hebben wat te vertellen. Altijd een positieve houding is voor heel weinig mensen weg gelegd, zelfs rijke mensen zullen hun negatieve momenten hebben.
Maar de mens is nu eenmaal geneigd vaak negatief te zijn, hoe dit komt? Misschien wel door teveel zoeken naar het moeten positief te zijn, het is manier van vele geworden. Ik moet blij zijn, gelukkig zijn, want ander wordt ik niet geaccepteerd, anders heb ik geen vrienden.
Het is ook lastig om er een boodschap uit te halen, zowel te positief als te negatief, maar toch zit er een aanwijzing in verborgen. Vaak is het kijken waar je op dit moment in het leven staat, in welke situatie zit je. Accepteer jij die waardeloze baan omdat je goed verdient of dat je nooit geld genoeg hebt.
Er is geen kant en klare oplossing voor levens problemen, het is vaak een lange adem hebben om een verandering neer te zetten. Te positief is heel vaak een aangeleerde houding, een manier van leven geworden, zo ook voor het negatieve. Negatief overheerst heel vaak het leven, het negatieve laat je een manier zoeken, erdoorheen gaan, naar het positieve. Het positieve vraagt je om eerlijk te zijn naar je zelf en niet in een fantasie wereld te leven.
Het leven zit vol met uitdagingen, ga eens anders kijken ernaar, want dat is de enigste manier. Anders kijken is je zintuig kijken gebruiken, niks geen helderziendheid of iets dergelijks, want dat bestaat niet, anders kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven. Dat zij je vijf zintuigen, dat zijn jouw gave’s die je heb meegekregen bij je geboorte.

R v Meerten
07-11-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *