3

Wat heeft de mens eigenlijk met de Engelen, tegenwoordig eigenlijk niets meer. In het verleden was de kerk er nog mee bezig, maar dat is nagenoeg weg. Hoe we tegenwoordig met Engelen omgaan is heel anders als dat de werkelijkheid is. We kennen allemaal de Engelenkaarten met de boodschappen, ook de vele workshops, bijeenkomsten en de zgn. we leggen contact met uw Engel.
Degene die dit doen hebben vaak een ervaring gehad of iets geleerd wat zgn. met de Engelen te maken had. Maar ik heb gemerkt dat het zo niet werkt, de mens die er op deze manier meebezig is zal best goede bedoelingen hebben, zal ook wel wat voelen.
Maar wat ik gemerkt hebt is dat iedereen die gaat zoeken naar antwoorden het als een waarheid aanneemt. Degene die vraagt heeft nooit echt onderzocht waar het vandaan komt, hoe het werkt, ook de gever heeft het vaak van een ander geleerd. Maar er zijn er maar weinig die het hebben onderzocht waar het werkelijk vandaan komt. Ook ik heb deze dingen geleerd en ervaren, maar ik ging me afvragen of het klopte. Nee dus, zie mijn uitleg over de Zwarte Engel hierover.
Maar hoe kan het dat de mens alles vraagt aan de Engelen en ook aan de gidsen, dat komt omdat vele mensen denken contact te hebben met de Engelen en daar de antwoorden en oplossingen hopen te ontvangen. Ook degene die aangeven ik kan je in contact brengen met je persoonlijke Engel, geeft een beeld dat je alles mag vragen aan de Engelen.
In feite kan je alles aan iedereen vragen, dus ook aan de Engelen. Maar is het de taak van de Engelen om te geven wat de mens vraagt, zou het niet anders in elkaar zitten. Stel je voor dat de Engelen en de gidsen, maar ook anderen entiteiten alles van wat we vragen voor ons mensen zouden regelen, oplossen en geven. Dat zou wel heel makkelijk zijn, ook viel mij op dat als er in zo’n verhaal een handsvat wordt aangereikt de mens er weinig of niets meedoet.
Dus waarom vragen we dan, of vragen we alleen maar leuke dingen, die ons gelukkig maken. Nee, de mens en de Engelen is een mooi, fantastisch, romantisch verhaal geworden.
Een zgn. contact wordt ervaren als iets geweldig, het werken met Engelen energie ook. Maar vraag je eens af als de Engelen in een hogere trilling zitten, denk jij dan als mens die aan te kunnen, die trilling? Waarom is de trilling van de mens dan niet gelijk? Omdat wij nog niet zover zijn, geen mens op aarde kan met deze trilling werken of ontvangen. Je zou het lichamelijk maar ook geestelijk niet aan kunnen, Engelen zijn boodschappers en dat werk doen ze, op een heel anderen manier net als de gidsen het doen. Het zijn de boodschappen in ons leven, gebeurtenissen, herhalingen van ervaringen, situaties enz.
De mens zoekt het bij een ander, bij mensen, gidsen, Engelen, kaartspellen, Engelen meditaties, verzin het maar. De ander mag het oplossen, de huidige mens wil het zelf niet meer doen. We kopen de oplossingen, dan denken we, we weten het en dus is het klaar. Maar we horen en zien de boodschappen niet meer. We lachen erom als iemand zoiets zegt, maar dat is wat de Engelen en de gidsen doen.
Ze zorgen ervoor dat alles wat we nodig hebben in dit leven in ons leven verschijnt, plaats vind. Zodat wij mensen het kunnen onderzoeken, het ervaren, bewust worden, het gaan leven, het doorleven en zo wordt het een herinnering. Als we dit doorlopen hebben dan komt het volgende. Duidelijk wordt nu dus waarom er zoveel mensen het leven niet meer aankunnen, er zijn teveel boodschappen, teveel prikkels, teveel herhalingen van waar we in zitten.
We lossen niets meer op we gaan maar door en door, de materie van de aarde slokt ons helemaal op en wij mensen denken dat, dat het belangrijkste is in ons leven. We zijn onbekend met het zielenleven, ons geestelijke leven. We denken nog steeds dat, dat het geloof is van welke geloof ook, nee dus. Ook dat is een manier om ons niet te laten zoeken. En ik bedoel dus niet dat geloven niets is, er worden mooie dingen verteld, maar ook minder mooie dingen.
En daar heb je gelijk weer iets om je gedachten erover te laten gaan. Positief en negatief dat vertellen de geloven, maar wij denken, ja wij geloven alleen in het positieve. Wij moeten gelukkig zijn en zijn dat duidelijk niet, ja misschien, lichamelijk, aardse dingen moeten ons gelukkig maken.
De Engelen vragen ons terug te gaan naar ons zelf, je mens zijn, je reis op aarde, te zoeken naar groei, verandering. Het Al vraagt je de reis te ervaren, het is jouw reis, van niemand anders, niet van Engelen, gidsen, entiteiten, ook niet van het Al ( die kijkt hoe jij het doet), ook niet van de mensen om je heen. Mensen om je heen zijn bij je om te delen, het delen van ervaringen. Je vragen te stellen, het gesprek aan te gaan. Het leven is een ervaring, een zielen afspraak, dat is wat de ziel wil. Maar zolang jij alles verwerpt zowel positief ,als negatief, blijft de stroom boodschappen komen. Net zolang totdat jij ze opraapt en ervaart.
Heb jij je nooit afgevraagd waarom je steeds in het zelfde terug valt? En ook waarom jij denkt dat het met en bij anderen beter gaat? Bij de ander gebeurd precies hetzelfde als bij jou, maar anders, de mens kijkt alleen maar wat de ander bereikt en bezit. Omdat jou verteld is dat jij dat ook kan bereiken, zo wordt voor veel mensen het leven een strijd, een overleven Dat is de mens op dit moment, het NU moment, strijd en overleven. Met teveel mooie woorden, verhalen in alle opzichten, positief of negatief. Maar beide zijn nodig om het leven te ervaren.

R v Meerten
17-10-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *