11 De ervaring

Hoe kunnen wij het leven ervaren, als we gemanipuleerd zijn vanaf onze geboorte. Ja zelfs tijdens de zwangerschap wordt het ongeboren kind beïnvloed door het leven van de moeder en de vader.
Er komt steeds meer naar voren dat dit zo is, het gebruik van drugs, drank, roken is al duidelijk wetenschappelijk aangetoond. Maar ook stress en spanningen in een relatie spelen een belangrijke rol
Als we kijken naar de ziel, die een keus heeft gemaakt om naar de aarde te gaan om het leven te ervaren. Daar heeft de ziel dus een lichaam voor nodig, maar ook de mogelijkheden om een bepaalde keus te gaan ervaren.
We komen dus bewust als ziel naar de aarde om een bepaalde ervaringen op te doen. De bedoeling ervan is erdoor heen te gaan en het eigen te maken en te gaan doorleven, zodat het een ervaring is geworden. Deze ervaring hoeft dan in een volgend leven niet meer geleefd te worden, het is een herinnering geworden.
Maar hoe ervaren wij? Wij ervaren alles wat erin ons leven gebeurd, veel willen we niet, denk maar aan negatieve ervaringen. Deze willen we niet ervaren, maar waarom niet? Omdat dat verteld wordt, elke negatieve ervaring wordt afgedaan met laat maar los, is niet belangrijk, geen negatieve mensen om je heen, laat ze maar kletsen. Wees blij, maak lol, het leven is een feest, dat zou het inderdaad mogen zijn.
Dus we willen niet negatief zijn, hoe kan dat en waarom erkennen we het negatieve niet. Is het angst voor het onbekende, wat de mensen van mij zullen zeggen?
Voor mij is duidelijk dat als we maar positief zijn en leven we makkelijker kunnen worden gemanipuleerd. We worden beïnvloed door alles om ons heen, het wordt je verteld, uitgelegd hoe je moet leven.
Hoe vaak komt het niet voor dat je moe bent, nergens zin in, dan belt je beste vriend(in) en vraagt je vanavond mee te gaan naar een film, ze verteld je dat het een geweldige film is. Maar ze merkt aan je dat je geen zin hebt, dan zegt kom op het is toch gezellig, het is leuk weer even met elkaar te kletsen, wat doe jij, precies je zegt ja. Dit gebeurt met heel veel dingen in je leven, ga maar eens kijken waar jij ja tegen hebt gezegd, waarbij je dacht liever niet.
Maar ook dit zijn dus negatieve situaties, je wordt gemanipuleerd. Hoe meer jij je best doet om, blij, vrolijk, gelukkig te zijn, hoe meer jij of een ander jou manipuleert. Want we manipuleren onszelf ook heel veel keer per dag.
Hoe dit kan, inderdaad om aardig, leuk, lief te worden gevonden en alles is dus een ervaring hierdoor. Maar de ervaring accepteren we niet als we de negatieviteit voelen of als die verteld wordt.
We praten ook heel veel goed naar ons zelf, dat moet ik eigenlijk niet kopen, maar ik heb verdient, cadeautje voor mezelf. En de andere dag hebben we spijt van die aankoop, want je had jezelf nog zo belooft niet meer……..
Dus ook negatief is een positieve ervaring om er achter te komen wat je kan veranderen in je leven.
Maar hoe kan het dan zo zijn dat heel veel van deze negatieve ervaringen steeds weer terug komen, zich herhalen. Wie herkend niet van zichzelf de uitroep, nee he alweer.
We doen het ook vaak ten koste van onszelf, als voorbeeld iemand helpen, altijd klaar staan voor de ander. In de zorg en het onderwijs hoor je dit zo vaak. Jij bent vrij, je bent helemaal op, je kan niet meer maar je wordt gebeld door je leidinggevende. Je collega is ziek kan je komen en wat doe je, je gaat, want je kan je collega of de patiënt niet in de steek laten. Is dat dan verkeerd, nee maar als het steeds weer gebeurd dan wordt het teveel voor je en kan jij ook ziek worden.
Deze ervaringen zij voor vele herkenbaar, maar als jij het steeds weer laat gebeuren, dan wordt het steeds herhaald.
Net zolang totdat jij het gaat veranderen door nee te zeggen of totdat jij ook niet meer kan en thuis komt te zitten. Maar als jij dan weer gaat beginnen begint het weer van voren af aan.
Ervaringen staan dus voor veranderingen, als je niets veranderd in je leven kan je ook niets ervaren. En ervaren is de rede dat we hier op aarde zijn, jouw ziel wil ervaren. Die wil bepaalde emoties ervaren, begrijp dat alles een emotie is van wat je doet.
Je komt dus in een situatie terecht die vraagt om verandering, als jij dus geen verandering neerzet zal het zich steeds blijven herhalen. Soms lijkt het verschillend, maar de boodschap komt op hetzelfde neer.
Een herinnering heb je nodig om te leven, zodat je niets voor de tweede maal hoeft te doen maar al een oplossing neer kan zetten, want je hebt het al ervaren. Verandering, ervaren, gaan leven, doorleven, het je eigen maken, dan wordt het een herinnering.
Als je b.v. vergeet het je eigen te maken, te gaan leven dan zal het toch weer terug komen, het is nog niet klaar.

R v Meerten
23-11-2016

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *