De Natuur laat zien aan de mensen hoe wij mogen leven. Maar om hier naar te kunnen luisteren moet je wel weten wat ze dan te vertellen hebben. Vandaag heb ik op Facebook 4 plaatjes neergezet van bloemen.

 

Welke er voor jou het meest uitspringt en aanspreekt op dit moment heeft een boodschap voor je. Jij mag hier naar luisteren.

 

 

1.Goudsbloem

De mooie gouden bloem die met de zon meedraait en met de regen gesloten blijft. Voelt bewust en weet wanneer wat te doen.

De optimisme en de gevoeligheid van deze plant laat de mens zien om intuïtief te leven. Je bewust te worden en mee te stromen in de stroming van het leven. Als deze levens stroming blokkeert kan de mens ziek worden.

De goudsbloem geeft nieuwe levensenergie en revitaliseert.

Boodschap aan de mens:

Stroom en wordt je bewust van het leven. Wees je bewust van je lichaam zodat je weet wanneer de energie stroom in je blokkeert en jij er direct wat mee kan doen zonder ziek te hoeven worden.

Maak de uitdagingen niet te groot en zie het positieve ook in het negatieve.

2.Paardenbloem

Kijk naar mij hoe ik schijn. Met mijn prachtige gele bloem richting  de hemel. Laat ik mijzelf zien hoe ik werkelijk ben.

Goed geaard met mijn wortel diep in de grond. Sta ik krachtig en bloei ik overal waar ik kan.

Boodschap aan de mens: 

Gooi je masker af en laat jezelf zien. Je bent mooi en krachtig van jezelf en heb alle schijn niet nodig. Verbind jezelf met de aarde en kom terug in je eigen kracht zodat het niet meer uitmaakt wat de ander vind.
Paardenbloem maakt eerlijk en vitaal. Is goed voor de lever, de gal en de pancreas.

3.Kaasjeskruid

Deze plant geeft bloemen en lijkt dit ook te blijven doen. Zonder ook maar weg te gaan van zichzelf. Dat komt omdat hij goed geaard en niet van de andere planten of mensen nodig heeft.

De boodschap aan de mens:

“Wat verwacht jij?” Vraagt Kaasjeskruid. Geef niet alleen omdat je wat terug verwacht van de ander. Geef voor jezelf en geef met liefde maar blijf bij jezelf. Door jezelf goed te verbinden met de aarde. Kan jij goed bij jezelf blijven zonde jezelf te verliezen in de ander.

Teleurstelling geeft verbittering en verharding. Kaasjeskruid helpt bij het verzachten van deze verharding en het ontspannen van de verbittering. Bij reuma, psoriasis, verstoppingen en nierstenen.

4.Klaproos

Wat de klaproos heel mooi laat zien is het opstapelen van energie. Die blijft hij net zo lang doen tot hij ontploft. Hij heeft een kleine wortel en groeit bijna overal. Maar houd er niet van om verhuisd te worden. Stelt zich hard op naar de buiten wereld terwijl hij zacht is en een tere bloem heeft.

Hij past goed bij de mens die niet goed uit. Emoties opkropt en soms dan ineens ontploft en alles er uit gooit. De klaproos kan jou helpen om rustiger te worden en je eerder te uiten.

Boodschap aan de mens:

Spring eens uit de boogt en krop niet alles op. Want van binnen in jou kern zit het mooie ook al denk je dat het donker is. Wees eens wat zachter en liefdevoller als de kracht die je uitstraalt die binnen in jou zit. Neem je ruimte in en laat je kop niet hangen.

De klaproos is slijmoplossend en herstelt de functie van je slijmvliezen. Werkt bij vastzittende hoest en luchtwegen. Hij is rustgevend, kalmerend, en pijnstillend.

 

Als je een vraag heb. Voel je dan vrij om ze te stellen via pb op Facebook of Whats app op het nr. 06-15904081.

En kom je nou een andere bloem of plant tegen en ben je benieuwd wat daar de boodschap van is. Vraag het…

liefs Chantal

Voor meer bewustwording van lichaam & Natuur. Wordt lid van mijn Facebookgroep

Vertel uw netwerk over ons

1 comment on “De Boodschap van bloemen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *