Cypres € 7,95Cypres

Latijnse naam : Cupressus Sempervirens
Gebruikt deel: Tak, blad
Plantenboodschap: Concentreer je op het wezenlijke
Chakra: Stuit, zonnevlecht

Olie: een lichtgele tot olijfgroene dunne vloeistof met een rokerige, zoete, balsemachtige, doordringende geur

Mengt goed met ceder, den, lavendel, mandarijn, scharlei, citroen, kardemom, kamille, muskuszaad, cisteroos, jeneverbes, benzoë, bergamot, sinaasappel, marjolein en sandelhout.

Deze olie heeft een kalmerend effect en heeft een goed invloed op de luchtwegen,
bij gebruik van de olie in een brander/verdamper.

– Heeft een positieve invloed bij boosheid.
– Geeft troost wanneer je veel moet huilen.
– Geeft troost en kracht bij heftige gebeurtenissen, stress of overgangssituaties, zoals verandering
van school, verhuizing, sterfgeval of een scheiding.
– Helpt wanneer je uit de realiteit vlucht of verstrooid bent.
– Versterkt een ontwricht zenuwstelsel en brengt deze weer in vorm.
– Helpt waar je te los bent, te veel vervloeit en over je grenzen heen gaat.
– Geeft steun wanneer je teveel van jezelf eist.
– Cypres is er voor fantasten die dan eens hier, dan eens daar met hun gedachten zijn.
– Moeite hebben met het omzetten van ideeën in daden, je dromen werkelijkheid maken.

Psychisch:
De ernstige Cypresolie ontspant de zenuwen en geeft een liefdevolle maar ook krachtige sfeer. Wanneer men uitgeput is door emotionele of mentale strijd, moet men Cypresolie laten verdampen. Deze essence symboliseert overwinning en is bevorderlijk voor en lang leven. De olie is vooral geschikt voor angstige en terneergeslagen mensen. Cypresessence heeft een verdovende werking en is een zacht afrodisiacum.

Psychologisch:
Het Cyprestype lijdt vaak aan een groot verdriet of geheim dat verborgen zit achter een hard en uitdrukkingsloos masker. Het is iemand die niet gauw leed of onrecht vergeet en vergeeft zodat hij moeite heeft de mensen onbevangen te ontmoeten. Hij zal ze met een wantrouwig oog van op een afstand zitten gadeslaan. Het kan iemand zijn met onverwachte, revolutionaire ideeën die hij dan wel doorgevoerd wilt zien. Zijn wrokkige kijk op de wereld komt meestal voort uit onzekerheid en het gevoel niet bemind te zijn. In plaats van bij zijn negatieve ervaringen uit het verleden te blijven stilstaan, moet hij leren ze te zien als een les die bijdraagt tot zijn innerlijke groei. Hij moet zijn fouten en die van anderen vergeven zodat hij het heden ontspannen kan tegemoet treden.

Spiritueel:
Cypresolie is een goed middel bij grote veranderingen in ons leven, zoals verandering van werk of een verhuizing en bij grote beslissingen op het spirituele vlak, zoals bijvoorbeeld een verandering van godsdienst. In deze gevallen kunnen wij ook met succes onze toevlucht nemen tot de Bachremedie ‘walnoot’. Cypres is ook werkzaam bij de pijnlijke overgangsperioden in het leven, zoals de dood van iemand van wie je houdt of het einde van een relatie. Het woord ‘Sempervirens’ in de Latijnse naam van de plant betekent eeuwig levend en verwijst daarmee naar het altijd groen blijvende blad van de boom ; we kunnen daar echter ook een verwijzing in zien naar het leven na de dood. Zowel bij de Grieken als bij de Romeinen was deze boom dan ook gewijd aan de goden van de onderwereld en het hiernamaals. Al duizenden jaren lang worden er op kerkhoven cipressen geplant, misschien om ons te herinneren aan het eeuwige van het leven. De essentiële olie kan ons troost en kracht geven in het uur van de dood, op dezelfde manier als melisse olie.

©Atlantis centrum