Benzöe € 10,95Benzöe

Latijnse naam: Styrax benzoin
Gebruikt deel: hars
Plantenboodschap: “Kom, ik zal je wonden helen”
Chakra: Stuitchakra

Olie: een dikke stroperige substantie met een diepbruine kleur en een geur die sterk doet denken aan vanille.

Mengt goed met sandelhout, roos, jasmijn, copaivabalsem, wierook, mirre, cypres, jeneverbes, citroen, koriander en met oliën van specerijen.

!Bij kinderen matig doseren

Psychisch
Benzöe olie schenkt rust en vrede aan hen die mentaal overspannen zijn. Deze olie verlicht en zuivert de sfeer van negatieve gedachten. Benzoë-essence geeft energie en heeft een opwekkende en euforiserende werking.

Psychologisch
Het benzoëtype voelt zich in zijn individualiteit bedreigd. De oorzaken hiervan kunnen liggen in een jeugd waarin men te kampen heeft gehad met een onrustige, ruzieachtige of tirannieke familiesfeer.
Dit type moet zich losmaken van emotionele banden uit het verleden en leren het leven niet als een vijand maar als een vriend te zien.
Hij zal gelukkig worden als hij zich niet door gevoelens laat meeslepen maar zijn problemen behandelt vanuit mentaal niveau.

Spiritueel
Benzoë is een dikke stroperige substantie met een diepbruine kleur en een geur die sterk doet denken aan vanille. Ze werkt rechtstreeks in op de wortelchakra, die daardoor krachtig gestimuleerd wordt. Gebruik Benzoë als je behoefte hebt aan grotere fysieke kracht en energie. Tegelijkertijd heeft Benzoë een kalmerend en rustgevend effect. Deze olie is daardoor bijzonder geschikt voor het verdrijven van kwaadheid. Als je bedenkt dat het als je kwaad bent, vrijwel onmogelijk is genezing te brengen, te mediteren of iets anders te doen dat spirituele waarde heeft, begrijp je dat Benzoë werkelijk een heel waardevol hulpmiddel is.

Benzoë is als een warm deken om je heen, geeft rust en ontspant.
Verzacht wanneer je je gekwetst voelt en helpt je om je boosheid los te laten.
Geeft ruimte tussen jezelf en een gebeurtenis.

– Bij astma, bronchitis, verkoudheid, kolieken, hoesten.
– Bij snijwonden, kloven, ontstoken en geïrriteerde huid. Eczeem
– Bij herhaaldelijk opbrengen kan het verhard litteken weefsel weer zacht maken.
– PMS
– Prikkelbaarheid, stress

©Atlantis centrum